SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Patronumun Arzusu İle..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye meclisinin bağımsız üyesi Ayşe Vanlı, Malatya belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi'ye verdikleri desteği çektiklerini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Malatya belediye meclis üyesi Ayşe Vanlı, "Bilindiği gibi, MHP'nin belediye meclis üyesi iken Mehmet Yaşar Çerçi, MHP'den Malatya belediye başkan adayı gösterilmeyince, MHP'den ayrıldığımı açıklamıştım. Ancak daha sonra Çerçi, Saadet Partisi'nden Malatya belediye başkan adayı gösterilince, Anavatan Partisi Malatya eski il başkanı, patronum Nurettin Soykan'ın da arzusu ile Çerçi'ye destek vermeyeceğimizi ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ayşe Vanlı, 29 Mart 2009 seçimi için bağımsız olarak belediye meclis üyeliğine aday olduğunu belirterek, "Bir gün önce düzenlediği basın toplantısında ülkücüyüm diyen ve bir gün sonra ise milli görüş bayrağı altına giren Mehmet Yaşar Çerçi ve Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk'ün tezat açıklamaları nedeniyle Çerçi'ye desteklerimizi çektiğimizi açıklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vanlı, AKP'nin Malatya'da kamuoyu yoklaması yaptırmasına rağmen, kamuoyunun isteği doğrultusunda değil de milletvekillerinin isteği doğrultusunda Malatya belediye başkan adayının belirlenmesini de etik bulmadığını ileri sürerek, "Kamuoyu anketi göz önünde bulundurulmayacaktı, o zaman niye anket yapıldı?" diye sordu.

Ayşe Vanlı, 2004 yılında MHP adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi'nin, belediye meclisi listesinin tüm kent yaşayanlarını kapsaması isteği doğrultusunda MHP'nin belediye meclis listesine alınmıştı. Seçilen 9 MHP'li belediye meclis üyesi arasında yeralamayan Vanlı, daha sonra ANAP'a geçerek yönetiminde görev almıştı. MHP'nin istifayla boşalan belediye meclis üyeliği için MHP listesinden meclise davet edilmiş, ANAP'tan bu nedenle ayrılarak MHP üyesi olmuştu. Vanlı, bir süre önce de Çerçi aday gösterilmediği için MHP üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız