SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Paul Newman Markasıyla Malatya Kayısısı mı?

0
Güncellendi - 2016-10-06 18:57:45
Paul Newman Markasıyla Malatya Kayısısı mı?
A- A+ PAYLAŞ

8 yıl önce yaşamını yitiren ünlü aktör Paul Newman'ın* marka adı olduğu şirketin, Türkiye'den ithal ettiği kayısıyı paketleyip sattığı bildirilirken, Malatya'dan ABD'ye yapılan kuru kayısı ihracatı gözönüne alındığında, bu kayısının büyük olasılıkla Malatya kayısısı olduğu değerlendiriliyor.

ABD'de yaşayan Türk sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy'un sosyal medya hesabında yaptığı duyuru, odatv.com'da "Hollywood yıldızı o kayısıları satıyor" başlığıyla yeraldı.

odatv.com'un haberi şöyle:

"Oscar, Golden Globe, Cannes ödülü, ve Emmy ödülü sahibi ABD'li oyuncu Paul Newman'ın markası Türkiye'den ithal ettiği kayısıları ABD'de paketleyip organik olarak sattığı ortaya çıktı.

Olayı sosyal medyadan duyuran isim ise Türk oyuncu Fadik Sevin Atasoy.

Atasoy, 2008'de hayatını kaybeden Paul Newman markasının sattığı kayısının paketinin fotoğrafını paylaşarak, "Film yıldızı deyip geçmeyin Paul Newman'in gıda sektöründeki markası Türk kayısılarını Amerika'ya satıyor, biz de 5 dolara alıp yiyoruz" ifadelerini yazdı."

__________

* Paul Leonard Newman, (d. 26 Ocak 1925, Cleveland-Ohio, ö. 26 Eylül 2008, Westport-Connecticut) ABD'li ünlü,etkili sinema oyuncusu. Akademi ödülü, Golden Globe ödülü, Cannes ödülü, ve Emmy ödülü sahibi sanatçı, kendi kurduğu "Newman's Own" adlı gıda şirketinin 200 milyon doları aşan gelirlerini binlerce hayır kuruluşlarına bağışlamıştır. II. Dünya Savaşı sırasında ABD donanmasında görev yapmıştır. Askerlik öncesi Ohio Üniversitesi'ne devam etmiş, savaş sonrasında ise Yale Üniversitesi'nde oyunculuk dersleri almıştır. Newman, beyaz perdenin sarışın, mavi gözlü, en yakışıklı erkeklerinden biri olarak başarılı oyunculuğuyla da herkesi etkilemeyi başarmıştır. Yale'de eğitimine devam ettiği sırada, Broadway'e ilk adımını, 1953'te William Inge'nin yapımı olan Picnic ile attı. Daha sonra, The Desperate Hours ve Sweet Bird of Youth gibi orijinal Broadway oyunlarında rol aldı. 1954'te oynadığı ilk filmi The Silver Chalice için "1950'lerde yapılmış en kötü film" ifadesini kullanır. 1956'da Somebody Up There Likes Me ve Cat on a Hot Tin Roof filmlerinde oynadı. Haziran 2008'de eski bir sigara tiryakisi olan Newman'a akciğer kanseri teşhisi konulduğu açıklandı ve 4 ay sonra Connecticut'taki evinde öldü. (Vikipedi)

odatv.com- malatyahaber.com

kayısı

new

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız