SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Payımızı Alamıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, yeni binasında hizmet vermeye başladı. 

Adliye binasının yanında kendi binasında faaliyete başlayan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin açılış törenine Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, birliğin 6 yıl önce 29 Aralık günü kurulduğunu ve bugün kuruluş günü yıl dönümünde kendi binalarının açılışını yaptıklarını söyleyerek, “Bugün özel bir gün. Birliğimiz 16 metrekarelik bir büroda kuruldu, bugün ise kendimize ait olan 350 metrekarelik bir alanda üyelerimize hizmet edeceğiz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de,”İlimizde 214 bin koyun, 51 bin keçi olmak üzere 265 bin küçük baş hayvan bulunuyor. Bakanlık olarak hayvancılığa ve tarıma büyük destek veriyoruz. 2013 yılında 8 milyon TL tutarında bir destek verdik ve bu ayın sonu itibariyle dağıtıldı. 2014 bütçesine ise 10 milyon TL tutarında bir bütçe kondu” diye konuştu. 

Bakanlık Temsilcisi Bilgehan Özer ise, Malatya’da yetiştiricilere toplamda 14 milyon TL tutarında bir destek verildiğini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, birliklerin ve buna benzer kuruluşların önemli çalışmalar yaptığını söyleyerek, “Birlikler, çıkan destek ve teşviklerden üreticilerinin daha fazla yararlanması için bilgilendirme ve eğitim konularında güzel çalışmalar yapıyorlar” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, konuşmasında son dönemdeki siyasi gelişmelere atıfta bulunarak, “İpin bir ucunun dışarıda olmuş olduğu, bir diğer ucunun da içerideki yerli işbirlikçilerinin boyunlarına tabiri caizse tasmalarına bağlı olmuş olan birtakım güç odakları ülkemizdeki istikrarı bozmaya , bir çok defa niyetlenmiş olmalarına rağmen, hamdolsun insanımızın sağduyusu bunlara geçit vermedi. Amaç yolsuzluk olmamasına rağmen hedef başbakanımızdır. Bu ülkede Sultan Abdülhamit’den bu tarafa gelmiş geçmiş, ülke insanını günlünde taht kuran ender başbakanlardan olması nedeni ile bütün oklar, bütün şimşekler başbakanımızın üzerine yönlendirilmeye çalışılıyor. Ama milletimiz başbakanına da, ülkesine de, birlik ve beraberliğimize de hassasiyet göstererek sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Tarımsal gelişimin AKP öncesi ve sonrası olarak görülmesi gerektiğini belirten Milletvekili Cemal Akın ise, “AK Parti iktidarından önce Türkiye’nin zirai geliri 4 milyar TL idi. 2013 yılı itibariyle 14 milyar TL’ye yükselmiştir. Yani 10 yıl içerisinde zirai gelirimizi 3.5 ile 4 kat arttırmışız. Türkiye ne zaman gelişme emareleri gösterse mutlaka bir kısım güçler, uluslar arası güçler, her hangi bir bahane ile yerli işbirlikçilerini de bularak bizi zayıflatma çabasındalar” dedi.

Vali Vasip Şahin, “Bana göre halen biz gerekli payımızı almıyoruz. Bunun birazda varsa kusuru bize ait. Bir örnek verecek olursak, mesela Kırsal kalkınmayı destekleme Kurumumuz var burada. Özel projelere destek veriyor. 2012 yılında bir baktım, sadece ve sadece 5 projeye destek vermişiz bu kurum vasıtasıyla. O kurumda çalışan personel sayımız ise maalesef 40 kişi. Yani 40 kişinin üzerinde durduğu proje sayısı 5 proje. Tabi bu kurum kendisi projeye yapmıyor. Yapılan projeleri inceliyor ve uygun olanlara destek veriyor. Dolayısıyla bu kurumu biz il olarak çalıştırmamışız diye gördük. Sonra bu yıl içerisinde bu destek sayısını proje bazında 50’ye çıkarttık. Tabiri caiz ise seferberlik yaptık. Bundan tabi kamuoyunun fazla haberi olmadı ama her ilçeye en az 5 proje, merkezden de en az 15 proje yapma şartı getirdik. Bu sene desteklenen proje sayısı 50’yi buldu. Önümüzdeki yıl içinde şimdiden proje sayısı 130’u buldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Emekli İmam Celal Tilgen’in dua okuması ise açılış kurdelesi kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız