SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Payza'dan Balin'e 'AKP İl Başkanı Gibi' Yanıt!.

0
Güncellendi - 2017-01-13 02:28:35
Payza'dan Balin'e 'AKP İl Başkanı Gibi' Yanıt!.
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı'na adaylığı da konuşulan MÜSİAD Başkanı Mehmet Balin'in, AKP'nin iktidara geldiğinden bu yana Malatya'nın ihracatının gelişmediğine ilişkin sözlerine, TSO Meclis Başkanı Sami Payza'dan yanıt geldi.

Payza, Balin'e yanıtında şunları söyledi:

"Mehmet Balin düzenlediği basın toplantısında “AK Parti’nin iktidara geldiği günden bugüne kadar 2002’den bugüne Malatya’nın ihracatının hiç gelişmediğini ifade ediyorum. O dönemde ihracatımız 250-350 milyon dolar arasındayken, 2015 yılının ihracat rakamlarının yine 300 küsür milyon dolar olduğunu görüyoruz” demiştir.

Mehmet Balin maalesef AK Parti döneminde Malatya’nın ihracatta hiçbir gelişim sağlamadığını ifade etmiştir. Oysa AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin kalkınmada büyük bir sıçrama yaptığı gibi Malatya’da da kalkınmada büyük bir sıçrama söz konusudur. Balin’in AK Parti hükümeti döneminde Malatya ihracatını eleştirmesini doğru bulmuyorum. Malatya’da AK Parti’nin hiçbir katkısının olmadığı intibaı yaratmaya çalışması manidardır. Maalesef gerçek Balin’in dediği gibi değil, 2004 yılında 98 milyon dolar olan Malatya ihracatı 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde her yıl katlanarak ihracat rakamlarımız büyümüştür.

Mehmet Balin ihracat rakamları üzerinden AK Partiyi eleştirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM) MALATYA İHRACAT RAKAMLARI 2004 YILINDAN 2016 YILINA ŞÖYLEDİR:

2004- 98 MİLYON 485 BİNDOLAR

2005- 102 MİLYON 481 BİN DOLAR

2006- 135 MİLYON 678 BİN DOLAR

2007- 166 MİLYON 765 BİN DOLAR

2008- 243 MİLYON 090 BİN DOLAR

2009- 214 MİLYON 318 BİN DOLAR

2010- 325 MİLYON 907 BİN DOLAR

2011- 350 MİLYON 221 BİN DOLAR

2012- 356 MİLYOM DOLAR

2013- 400 MİLYON DOLAR

2014- 406 MİLYON 394 BİN DOLAR

2015- 330 MİLYON580 BİN DOLAR

2016- 343 MİLYON DOLAR.

KAYNAK:http://www.tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari.html (TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ)"

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • a.b. (7 yıl önce)
    metin sen ve senin gibi kindar olanlar aslınada cevab ı hak etmiyorda tso nun hiç olmazsa sayfalarını bir incele faaliyetleri hakkında az buçuk bilgin olsun akredite olmuş dünyanın en iyi odalarından olan mtso ya dil uzatmak ta sana düşmez.mtso tobb başkanı rıfat his.oglununda takdirlerine mazhar olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • TOBB başkanı Rıfat bey kanaat önderimi kimdir ülke için ekonomi için artı bir özelliği varda biz mi bilmiyoruz.Tobb başkanının takdiri olsa ne olur olmasa ne olur. Mevzu Malatya Mevzu Memleket arkadaşım TOBB da onlarca komisyon var bak bakalım bir tane Malatya dan varmı linklerini yazayım sana cevap vermeye gerek yok. TIKLA GÖR KİMLER MAZHAR OLMUŞ http://tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=5693&lst=Haberler
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz. sn payzayı avukatlıkla suçlayan sen metin e yazılan yazıya cevap veren sen. şimdi burada kim avukatlık yapmış oluyor.üstüne vazife olmayan işlere bulaşırsan böylede düşersin .selim kardeşimin sn avukatı yoguz bey.slmlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende sana cevap vereyim Linki tıkladım utandım Linki tıkla yazacak yüzün varsa da eyvallah
    0
    0
    Yanıtla
  • cevat utanmadan bahseden .yazılanları engellemez .yazılanları yutamadın.sen ne diye bana soru yöneltir.cevabını engellersin .bundan böyle yersiz yazanlar.cevaplarını alacaklardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • METiN (7 yıl önce)
    PAYZA kayısı coğrafi işaretinede bir cevap ver bu memleketin ekonomisi kayısıya bağlı Ee sende ŞİRE pazarında kayısıcısın Ak parti kendini savunur merak etme Zaten parti sana kaldı ise TSO gibi bitmiştir demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Yıl 1996 Malatya TSO da MÜSİAD Yönetime geldi. Abdurahman Yavuz ve Ekibi gitti Başkan Mücahit Fındıklı oldu :Mücahit Bey AKP Milletvelili olsu yerine bir başka MÜSİAD üyesi Hasan ERKOÇ geldi o tarihten beri bu şehirde TSO yönetimi MÜSİAD in elinde: Bir beceriksizlik varsa bunun faturası MÜSİAD çıkartılmalıdır. Mehmet Balin bence şunu söylemeli MÜSİAD olarak biz 20 yılda TSO ve Malatyayı Ticari anlamda iyi yönetemedik. Biz artık göreve talip olmayalım.Erkoç gider Balin gelirse değişen ne olacak hiç.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Sayın Payza yine tribünlere oynamışsınız ama nafile.Ak Parti vitrinine çıkayım derken Ak Parti il yönetiminin görevine soyunmuşsunuz.Partinin il yönetimin senin güdümündeki TSO yönetimi gibi irade koyamayacak bir yönetim değildir. Tso nun rezaletleri ortada iken onlara cevap vermez iken bu iş size kalmamıştır. Sorayım cevap ver o zaman sayın PAYZA 4 YILDIR BİR GENEL SEKRETERİNİZ YOK..?? TOBB PROJESİNİ KENDİ PROJEN GİBİ TANITTIN FKA DAN 550.000.TL YE İMZA ATTIN NE OLDU BU PARA..?? SİCİL MÜDÜR GÖREVDEN ALINMIŞ NEDEN..?? YENİ SİCİL MÜDÜRÜ KİM..?? ABİGEM BATMIŞ.?? SEN ÖNCE BUNLARA CEVAP VER AÇIKLAMA YAP SAMİ BEY SAMİMİYETİNİ GÖRELİM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Sayın Payza Allah aşkına artık Malatya'nın yakasından bi düşün. Yeter artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebu Yusuf (7 yıl önce)
    Bu ticaret odasının ne iş yaptığını bilen bi esnaf varmı acaba harç ve haraç almaktan başka.Hangi soruna çözüm bulmuş hangi tüccar için çıkmış bi açıklama yapmış anca aidat biriktirip sonrada bu aidatı nasıl yeriz demenin yeri. Türkiyenin acilen bunlardan kurtulması lazım.Kurtulamıyosa yönetimlere çöreklenmiş 20-30 yıldır isimlerinden usandığımız kişlerin yerine genç dinamik ve gerçekten tüccar olan kişler gelmeli.Ayrıca oda aidatları kaldırılmalı.O zaman kavgada biter zaten odada belki kendi işini yapmayı düşünür
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (7 yıl önce)
    allahına gurban senin sayın payza bi malatyalı olarak tso yönetiminin sonuna kadar yanındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Balin (7 yıl önce)
    Sayın şitoğlu Malatya sanayisinin ihracat rakamı bunun 10 katı malesef fabrikaların birçoğunun merkezi Istabul senin fabrikanda dahil.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan özhan (7 yıl önce)
    bu balin müsiad başkanı değilmi müsiad ne yapmış balin ne yapmış memlekete ne kazanımlar yapmış söylrmisiniz.mehmet balin elazıglı.. tso ya adaymı olacak olsun herkes olabilir bunlar agızlarına islami argümanlar kullanarak insanları alıp kaznclar saglarlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    ESNAF ÇOK MUTLU
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Nerde bu 343 milyon dolar herkes aç esnaf kepenk kapatacak.herkes konuşuyor millet bile bile susuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • E.K (7 yıl önce)
    Malatya da başarılı bir TSO yönetimi vardır..Balin in eleştirilerini anlamsız buluyorum..Rakamlarda da görüldüğü gibi her sene bir artış söz konusudur.. Sn. Meclis Başkanı PAYZA nın açıklamaları da yerindedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Samimi olup Allah tan korkmak lazım Sonra başarının anlamını bilmek lazım. Kafanı kaldır etrafındaki illere bak başarılı TSO nasıl olur gör 6 ayda İncir coğrafi işaretini tamamlayan AYDIN TSO ya bak Sonra 3 yıldır kayısı Coğrafi işaretini yapamayan Malatya TSO ya bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (7 yıl önce)
    selim kardeş hayellerimi karart ma sayın payza yı tahrik etme benim de HAYALLERİM VAR.Ben başkanlık hesabı yaparken şu an rakip sayısı 3 e çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen önce adını yazarak yorum yapmayı öğren sonra. Hayal kur
    0
    0
    Yanıtla
  • METiN (7 yıl önce)
    Payza oda adınamı ucuz siyaset yapmıştır.Kendi adınamı bu cevabı yönetim adına payzamı vermiştir. Oda kendi eksikleri ile ilgili cevap verecek irade göstersin. Ak parti kendi cevabını verecek kapasitede bir il yönetimi vardır. Kimse kusura bakmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (7 yıl önce)
    Bence sayın payza geleceğin Akpartinin il başkanı adayı yakışır payza abie
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    AKP hükümetini kimse eleştiremez.Eleştirirsen sonucuna katlanırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu nasıl bir tehdittir AK parti senin gibiler yüzünden zarar görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim (7 yıl önce)
    İyi sarılın sakın bırakmayın koltuklarınızı, sizleri oraya taşıyan sanayicinin ve esnafın içerisinde bulunduğu durum hiç önemli değil. Sizin için önemli olan koltuklarınız. Sizler olsanız da olmasanız da belirttiğiniz ihracat rakamları zaten olacak miktarlardır. Gidin Sanayi Odası nasıl yönetilirmiş ve ihracat rakamları ne kadarmış yanı başımızda ki Gaziantep TSO'dan öğreniniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Sayın Payza anlatılanı sizin anlayacağınız dilden anlatayım; Mehmet Bey'in demek istediği "Ak Parti döneminde ülkemizin dörtbir yanında ihracat ve ticaret gelişirken Malatya'da gelişmedi". Bunun sebebi de ülkemizin her yerinde kalkınmayı sağlayan Ak parti kesinlikle değildir, tek sorumlu varsa o da Mevcut TSO yönetimidir. Bunu Malatya'da ticaret yapan işadamları olarak hepimiz biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (7 yıl önce)
    Sayın PAYZA adam TSO yu da eleştirirmiş sen ona cevap AK partinin ilgili makamları gerekli cevabı verir. Ucuz kahramanlık yapma TSO ya başkan adayı ol seni görelim ama sen aday olmazsın
    0
    0
    Yanıtla