SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pazar Demeden Tatil Demeden'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:21
'Pazar Demeden Tatil Demeden'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, sulama sorunları düzenlenen toplantıda ele alındı. Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıya, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, AKP il Başkanı Bülent Tüfenkçi, sulama birlikleri başkanları, AKP ilçe başkanları, sulamayla ilgili yetkililer katıldı. Toplantı öncesi, ön toplantı gerçekleştirildi ve daha sonra genel toplantıya geçildi.

Ön toplantıda açıklama yapan DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, “Sulamayla ilgili sorunları görüşmek üzere buradayız. Ayrıca, 2013 yılı çalışmalarını ele alacağız ve mütalaasını yapacağız” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “Sulamayla ilgili ilimizin geldiği seviyeyi ve bundan sonra yapılacakları ele alacağız. Gelen talepleri ele alacağız” ifadelerini kullandı. Tüfenkçi, sulamadan daha iyi verim alınması için damlama sistemine geçilmesini üreticilere önerdiklerini ifade edip şunları söyledi: “Artık vahşi, salma sulama yerine yağmurlama sistemi ile sulama yapılırsa, su israfı önlenmiş olur” 

Milletvekili Öznur Çalık da, pazar demeden tatil demeden hizmet için çaba gösterdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "DSİ Bölge Müdürümüzü de davet ettik ve ilimizdeki DSİ yatırımlarını ele alacağız. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Malatya’ya gelmişti. 23 proje ve 500 milyon TL yatırım konularını ele alacağız. DSİ’nin de 400 milyon TL yatırımı ile yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırımı Malatya’ya kazandırmış olacağız.” 

Çalık, ‘Bin günde bin gölet projesinden’ Malatya’nın daha fazla yararlanması için de çaba gösterdiklerini vurguladı.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat ise, son 10 yılda AK Parti iktidarı döneminde çok büyük mesafe kat edildiğini belirterek "Sorunumuz yok dersek yalan söylemiş oluruz. Sorunların çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Polat, Çat Barajı’ndan Çerkez Yazısı ovasının da sulanacak olmasıyla yağışın yeterli olmadığı zamanlarda sıkıntı olacağını, bu nedenle, Şerefhan deresinin mutlaka Çat Barajı’na bağlanması gerektiğini vurguladı.

AŞURE GÜNÜ..

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Aşure Günü programına da katıldı. 

Bilgiyurt Koleji’nde Aşure Günü programına katılan AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, ilgiyle karşılandı.

Minik öğrencilerin sema gösterisi yaptığı Aşure Günü programında konuşan milletvekili Öznur Çalık,  “Yaradılanı yaradandan ötürü severiz”, "İri olalım, diri olalım” sözlerini hatırlatarak Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin de, “Muharrem ayı nedeniyle tutulan oruçları Cenab-ı Allah kabul etsin. Birlik ve beraberliğimize vesile olsun” diyerek, muharrem ayı ve aşurenin önemini anlattı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, muharrem ayı ve aşurenin önemini dile getirdi. Konuşmalardan sonra davetlilere aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız