SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pazar Günü Sandığa Gidelim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:59
A- A+ PAYLAŞ
 
Hollanda’da faaliyet gösteren çeşitli dernek ve vakıfların oluşturduğu Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkanları, Türk kökenli milletvekili adaylarıyla biraraya geldiler.
 
12 Eylül 2012 tarihinde yapılacak erken genel seçimlerine farklı partilerden aday olan Türk kökenli milletvekili adayları ile tanışma ve Hollanda Türk toplumu’nun beklentileri, istekleri ve vatandaşların katılımının nasıl olmassı konuları konuşuldu.
 
Kümbet Vakfının başkent Amsterdam’daki binasındaki düzenlenen açık oturuma katılan Hollanda Sivaslılar Platformu, Malatyalılar Platformu, Yozgat Yörem66 Vakfı, Hollanda Konyalılar Kültür Vakfı, Azerbaycan Kültür Derneği, Hollanda Iğdırlılar Dayanışma Derneği, Hollanda Karadenizliler Derneği ve Amsterdam Kümbet Vakfının başkanları, Hollanda pasaportu olan vatandaşların demokratik haklarını kullanmak için sandığa gitmeleri çağrısını yinelediler.
 
Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının  düzenlediği toplantıya katılan milletvekili adayları Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk (PvdA), Ebubekir Öztüre (CDA), Gökhan Çoban (D66) ve Huri Şahin (GL), erken genel seçimin Hollanda'nın geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Türk toplumunu oylarını mutlaka kullanmaya çağırarak, son yıllarda giderek artan ırkçılıkla mücadelenin sandığa gitmekten, katılım göstermekten ve oy kullanmaktan geçtiği görüşünde birleştiler.
 
 
Öte yandan toplantıda söz alan dernek yöneticileri ise, "Bütün partiler, başımızı hep dik tutacak, yüzümüzü güldürecek milletvekili adaylarıyla, vatandaşlarımızın huzuruna çıkmalıdırlar."diye konuştular. Milletvekili adaylarından eşitlik, sağlık, eğitim ve işsizlik konularında yeni reformlar beklediklerini belirterek, ekonomik krizin önüne geçilmesi isteğinde bulundular. Göçmenlerin sorunlarına yeterince ilgi gösterilmediğini ifade eden Sivil Toplum Kuruluşları, "Geleceğimiz burada, artık dışlanmak istemiyoruz. Eksikliklerin giderilmesi şart. Tercih oylarıyla seçilecek adayların göçmenlerin sorunlarına ciddi şekilde ilgilenmesini istiyoruz” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız