SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pazar Ruhsat Harcı Artık Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:20:54
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Perakende Yasası’nın TBMM’de kabul edilmesi nedeniyle  “Hafta tatili Ruhsat Harcı”nın artık ödenmeyeceğini söyledi.

Keskin, TBMM’de görüşülerek kabul edilen Perakende Yasası'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte esnaf ve sanatkarlarımız  ‘Hafta Tatili Ruhsat Harcı’ ödemeyeceklerdir. Bu nedenle daha önceki yıllarda olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımızın Belediyelere başvurarak Hafta Tatili Ruhsatı talep etmesi ve ruhsat harcı ödemesine gerek kalmamıştır. Perakende Yasası’nın 25. Maddesine eklenen   ‘2/1/1924 tarihli 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri perakende işletmeler hakkında uygulanmaz’ kanun hükmü ile esnaf ve sanatkarlarımız için Hafta Tatili Ruhsat Harcı kaldırılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

 Keskin, “Hafta Tatili Ruhsat Harcı zaten esnaf ve sanatkarımız için haksız yere uygulanan bir zorunluluktu. Bir işyerini açmak için tüm yasal zorunluluklarını yerine getiren esnafımız için Hafta Tatili Ruhsat Harcının istenmesi adil bir uygulama değildi. TESK olarak yaptığımız girişim ve teklifimiz üzerine Hafta Tatili Ruhsat Harcı yürürlülükten kaldırılmıştır. Tüm esnaf ve sanatkarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BARO BAŞKANININ ZİYARETİ..

Bu arada Malatya Baro Başkanı Enver Han, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

MESOB ziyaretinde konuşan Baro Başkanı Enver Han, “ŞEVKET Keskin beye iadeyi ziyarette bulunduk. Kendileri esnafları en iyi şekilde temsil ediyor.bende bir esnaf çocuğu olarak kendisi ile yıllarca istişare içinde yer aldık. Kendileri almış olduğum ilk avukatlık vekaletlerinden birisidir. Onu gururla taşıyorum. Esnafın dertleriyle dertlenmeyi öğretmiştir. Çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

MESOB Başkanı Keskin ise, “Enver Han, esnaf camiasına uzak bir arkadaşımız değil. Kendileri de bahsetti. İlk avukatlığı döneminde, babasının şoför olması nedeniyle biz hiç tereddüt duymadan bütün vekaletleri kendisine verdik. Halende beraber çalışıyoruz. Esnaf camiasına yaptığı büyük katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı bir çalışmada bulunmuştur. Birlik ve beraberlik içinde görev yapacağına yürekten inanıyorum. Önemli olan Malatya’da bütün sivil toplum kuruluşları ile bütün kamu kurum ve kuruluşları ile birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Malatya’da birlik ve beraberliği zirveye taşımalıyız. Kardeşliği, birlik ve beraberliği, Malatyalıyım diyen herkes için sağlamalıyız” dedi.

Baro Başkanı Han, ESKKK Başkanı Ali Evren’e yaptığı ziyarette ise, kayısıdan dolayı esnaf ve sanatkarın olumsuz bir dönem yaşadığını belirterek, “Kayısının dondan zarar görmesi esnaf ve sanatkarımızı da etkiledi. Kayısı Malatya’nın geleceği.  Kayısının daha iyi noktalara gelmesi için araştırma yapılmalı ve ürün çeşitliliği sağlanmalı. Bir tek kayısının dondan zarar görmesi Malatya ekonomisini olumsuz etkiliyorsa, bundan sonrası için çözüm yollarını birlikte aramalıyız” dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren’de “Enver Han, esnaf ve sanatkarımıza uzak bir isim değil, Esnafın içinden geliyor. Kendilerine yeni görevinden dolayı başarılar diliyorum. Esnaf camiası olarak Malatya için eğer elimizi taşın altına koymamız gerekiyorsa koyarız. Malatya’nın sorunlarını çözümü için tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya varız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız