SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pazara Hakim Olmak İstiyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:00
A- A+ PAYLAŞ
Sektörlerin içinde bulundukları sıkıntıları aşmaları için birlikteliğin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Özellikle bayilerin ana satıcılara karşı ellerinin daha güçlü olması için sektörel lobinin mutlaka oluşturulması gerekli." dedi. Kurulacak olan Teknopark'ta, önceliğin teknoloji üreten 26 grup bünyesindeki işletmelere verilmesi görüşünü savunan Sadıkoğlu başkanlığında,  Malatya'da bilgisayar satışı ve hizmetleri, programcılık ve telekomünikasyon hizmet sektörünü kapsayan Ticaret ve Sanayi Odası'nın 26 Meslek Komitesi, Oda Yönetim Kurulu üyeleri toplandı. 
 
26 Grup Oda meclis üyesi Ahmet Turan Erol, komite üyeleri Kurtuluş Çırpıcı, Emine Yıldırım, Hasan Şen, Ticaret Odası Genel Sekreteri Erkan Gölgeli ile birlikte sektör temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını 26. Meslek Komitesi Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yaptı. 
 
"SIKINTILARI BİLİYORUZ"
 
Sadıkoğlu konuşmasında, "Teknolojik ürün alanında Malatya'da faaliyet gösteren iş kollarının içinde bulunduğu sıkıntılar, sektör temsilcileri tarafından yakından bilinmektedir. Çünkü, biz de aynı sektörün içindeyiz. Sorunlarımızı aşma noktasında neler yapabiliriz bunun için birliktelikleri sıklaştırmalıyız.Sektörümüz hizmet sektörü ve oldukça hassas bir sektör. Bu sektörde hizmet veren iş adamlarımızın ciddi sıkıntıları var. Öncelikle bayi konumunda olan iş adamlarımızın ana satıcılara karşı eli güçlü değil. Örnek verecek olursak, ana satıcı bayi anlaşmalarında üstünlük hakkını kendi elinde tutuyor. Bu şu anlama geliyor. İstediği zaman anlaşmayı fesih edebiliyor ya da bu eşdeğerde yaptırımlar uygulayabiliyor. Bu konuda hukuki bir araştırma yapılmalı ve bayilerimizin bu mağduriyeti giderilmelidir. Bu ve buna benzer sorunlarımızın aşılması için güç birliği gerekiyor. Birliktelik noktasında sektörümüzün sosyal altyapısı buna müsait. Yani biz bir araya gelerek bu tür sorunlarımızı aşarız. Bugünkü toplantımızın da ana amacı budur."  ifadelerini kullandı. 
 
"SEKTÖRDE OLANLARA VERİLMELİ "
 
Teknopark'ın yakın zamanda faaliyete geçeceğini söyleyen Sadıkoğlu, "Değerli üyelerimizin de belirttiği gibi burada öncelik bu sektörde olanlara verilmelidir. Bizim sektörle uyuşan bu uygulamada yer tahsisi yapılırken Ticaret Sanayi Odası 26 Grup üyelerine öncelik verilmelidir." dedi. 
 
"PAZARA HAKİM OLMAK İSTİYORLAR"
 
26. Meslek Komitesi üyeside olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Ahmet Turan Erol da konuşmasında, "Büyük firmalar da Malatya'ya geliyor. Malatya'daki pazara onlarda hakim olmak istiyorlar. Yerel firmaların gücü bu noktada zayıflıyor. Bu gücü yeniden oluşturmak için gerekli çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır." diye konuştu. 
 
 Sektör temsilcileri  kamu kurum ve kuruluşlarının teknolojik  ihalelerinde yerel firmalara öncelik vermesi gerektiğini savundular. 
 
TOPLANTI KARARI
 
Toplantı sonunda alınan karar şöyle: "26. Grupta yer alan firmaların içerisinde sektörle alakası olmayan farklı meslekte olan firmaların ayrıştırılmasına karar verildi. Teknokent'te 26. Grup olarak yer tahsisinde öncelikli hakka sahip olunması kararı alındı. Ulusal firmalardan ürün alımları yüzünden uygun fiyatlı ürün satışları sebebiyle yerel firmaların donanım satışlarında ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. İl bazında kurumların teknolojik ürün ve hizmet ihale ve alımlarında yerel firmaların desteklenmesi
kararı alındı. Bayilik ağıyla çalışan büyük firmaların, ana satıcıların sözleşmelerinde tek taraflı hazırlamaları ve gerektiğinde tek taraflı fesh edilmesi sebebiyle yerel firmalar sıkıntı yaşamaktadır. Bu sebeple bayilerin bir yaptırıma zorlanacak şekilde sözleşme yapmaması gerekmektedir. Bayilerin korunması gerekmektedir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız