SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pazara 'Şap' Tatili

A- A+ PAYLAŞ

Çevre illerde yoğun hayvan sevkiyatı ve şap tehlikesine karşı Malatya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nın 18 gün süreyle kapatıldığı bildirildi.

Malatya Belediyesi Basın Yayın ve Halkal İlişkiler Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamada, çevre illerde görülen şap hastalığı nedeniyle; Malatya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarının tedbir amacı ile 16.12.2010 tarihinden itibaren 18 gün süre ile geçici olarak kapatıldığı belirtilirken Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, yapılan kontrollerde Malatya’da iki hayvanda Şap hastalığı tespit ettiklerini, gerekli önlemleri alarak, bu kapsamda canlı hayvan pazarını 18 gün süre ile geçici olarak kapattıklarını söyledi.

Son günlerde çevre illerde şap hastalığının görüldüğünü ve Malatya’ya yapılan canlı hayvan sevkiyatının bu nedenle durdurulduğunu belirten Tarım İl Müdürü Aygül, “Şap insan ve çevre sağlığı açısından sorun yaratacak bir hastalık değil. Sadece hayvanda ekonomik kayba neden oluyor. Biz de gerek bu ekonomik kaybı gerekse hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Malatya Belediyesi’ne bağlı canlı hayvan pazarını tedbir amacıyla geçici bir süre için kapattık’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız