SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pazarcılar Yönetimini Seçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:41
Pazarcılar Yönetimini Seçti
A- A+ PAYLAŞ

Eski yönetimin istifası nedeniyle Kayyum tarafından yönetilen Malatya Pazarcılar Esnaf Odası’nın başkanlığına Ümit Emre yeniden aday olan eski başkan Osman Özpolat’a 237 oy fark atarak seçildi.

Malatya Pazarcılar Esnaf Odası’nın genel kurulu Öğretmenevi Düğün Salonu’nda yapıldı. İlk seçim takvim günüde çoğunluğun sağlandığı genel kurulda Divan Başkanlığı’nı MESOB Başkanı Şevket Keskin yaparken, çok sayıda oda başkanı ile birlikte kalabalık bir esnaf grubu katıldı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ilk genel kurulda çoğunluğu sağlayan pazarcı esnafına teşekkür ederek, “Esnafımız her zaman büyüktür, hepinizin gece ve gündüz emrindeyim. Pazarcı esnafını artık sokakların arasında kurtaracak zaman geldi” dedi.

MESOB olarak esnaf odalarının genel kurullarında aldırdıkları karar gereğince hiçbir oda yönetimini odaları borç altına koyamayacağını ve görev süreleri biten yönetimlerinde geriye dönük olarak odadan bir şey talep edemeyeceğini belirten Keskin, “Çünkü burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Önümüzdeki dönemlerde kapalı ve sabit alanlarını seyyar pazarcı esnafımıza kazandıracağız. Bu kapalı ve sabit alanlarda hem sosyal ve hem de kültürel alanlar bulunacak. Sabit semt pazarlarını seyyar esnafımıza kavuşturacağız ve bu konuda söz veriyorum. Hakkınız olan her şeyi hem hükümet bazında, hem milletvekilleri bazında ve hem de belediye bazında sökü söke, çeke çeke alırız. Açık söylüyorum, hiçbir endişeniz olmasın” dedi.

Yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Ümit Emre, eski başkan Osman Özpolat’a tepki göstererek, “Esnaf arkadaşlarımızı birçok kurum ve kuruluşla karşı karşıya getiren, daima kendi çıkar ve menfaatlerini düşünen, haram ve helali hiç bilmeyen gayri meşru her şeyi olağan sayan bugün hesap soruldu. Biz anlımızın teri ile yollarda, sokaklarda çocuğumuzun ekmeğini kazanan esnaflarız. Bizi kimse alamaz, bizi kimse satamaz. Yolumuz açık, anlımız açık, kalbimiz açık” dedi.

Yapılan gene kurulda seçimde yeniden başkanlığa aday olan Osman Özpolat’ın kendi listesine yazdığı çok sayıda üyede dilekçe vererek listeden çekildi. Ümit Emre 253 oy olarak Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’nın başkanlığına seçilirken, eski başkan Osman Özpolat ise 16 oy aldı.

Ümit Emre başkanlığındaki Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’nın yönetim kuruluna A. Seydi Çelik, Mehmet Başaran, Samettin Osmanoğlu, Hasan Alan, Ömer Özdemir ve Muzaffer Çağlayangil seçildi. Denetim Kurulu’na da Özçan Koca, Ahmet Soykan ve Hayati Arıkan getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız