SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pazarcıların 'Külliye' Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:03
Pazarcıların 'Külliye' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

İpek Caddesi üzerinde Cuma günleri kurulan pazarın cadde üzerinden kaldırılarak Kernek Külliyesi altına alınmasına pazarcılar tepki gösterdi. Alanın darlığından şikayet eden pazarcılar, pazar kurmayarak tepkilerini gösterdiler. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde üzerine 'Cuma pazarı İpek Caddesi üzerindeki Kernek Küliyesi altına açılmıştır" pankartlarının asıldığı görüldü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İpek Caddesi üzerine Cuma günleri kurulan pazarı kaldırıp, yeni yer olarak Kernek Külliyesinin altını gösterdi. Cuma günü erken saatlerde pazarlarını kurmak için İpek Caddesine gelen pazarcılar, önceden görev alan emniyet ve zabıta ekipleri tarafından külliyenin altına yönlendirildi.

Zabıta ekiplerinin caddesi Kernek ve İnderesi üzerinden girişten itibaren kapattığını gören pazar esnafı duruma tepki gösterdi. Pazarcı esnafı, Kernek Külliyesinin altına pazarlarını kurmayacaklarını ifade etti.

"Bu pazar yeri bize olmaz"

Pazarcı esnafı Yılmaz Karakuş, Kernek Külliyesi altının kendileri için pazar yeri olamayacağını savundu.

Karakuş, pazar yeri için kendilerine danışılmadığını ileri sürerek, "Burası pazar yeri olarak bize gösterilmiş. Bu cadde üzerinde kaldırıp, bizi buraya verdiler. Benim yanımda 10 kişi çalışıyor. Tezgahı bırakın bize verilen alanda esas duruşa geçsek yine sığmayız. Bu pazar yeri bize olmaz. Kime danışıp yaptılar? Esnafları çağırıp, konuştular mı? Halka danıştılar mı? Böyle bir pazar yerini Türkiye'nin herhangi bir tarafında bana örnek göstersinler, bizde razı olalım. Ben tezgahı mı nereye kuracağım? Malları nereye indireceğim? Biz bu pazarı istemiyoruz" dedi.

Kendilerine pazar yerinin değişmesiyle ilgili bilgi verilmediğini iddia eden Karakuş, şunları söyledi: "Oldu bittiye getirildi. Emniyet ekipleri gelmiş bizi bırakmıyor. Tamam onlar görevini yapıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, daire başkanları, zabıta müdürü, pazar başkanı nerede? Sahibimiz yok, ortada kaldık. Mallarımız arabada çürüyor."

Karakuş, pazar kurmayacaklarını belirterek, "Biz pazarı nereye kuralım? Yer göstersinler oraya pazarımızı kuralım. Biz halka hizmet için buradayız. Cumhurbaşkanımız, 'Sen Türkiye'sin büyük düşün' diyor. Büyük düşüneceğiz de, büyük düşünmek bu mu? Bu başkanlarla, bu mühendislerle mi büyük düşüneceğiz? Bu şekil pazar yeri istemiyoruz" diye konuştu.

"Pazarı açmayacağız"

Pazarcılık yapan Emrah Karakuş ise, eski yerlerini geri istediklerini ifade ederek, "Pazarın mantığı, semtin en merkezi yerinde olmasıdır. Öyle olmalıdır ki, halk gelip kolayca ürünü alabilsin. Biz marketlere göre gayet ucuz veriyoruz. Bizim sattığımız biber 2 TL ise, markette 4 TL. Halkımızda bunun farkında. Halk da pazarın aynı yerinde kurulmasını ister. Vatandaşların geneline sorulacak olursa, kazanan bizim tarafımız olacaktır. Biz, buraya taşınma kararını kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız