SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pazartesi Onlar da Alabilecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, don zararı ödemelerini kredi borçları nedeniyle bloke edildiği için alamayan üreticilerin, blokenin kaldırılması nedeniyle Pazartesi gününden itibaren paralarını hesaplarından alabileceklerini bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Milletvekili Sayın Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, don zarar ödemelerini alamayan kredi borçlusu çiftçilerin hesaplarındaki blokenin kaldırıldığını ve paralarını Pazartesi günü hesaplarından çekebileceklerini açıkladı.

Malatya’da, Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu bulunduğu için icra takibinde olan az sayıdaki kayısı üreticisinin hesaplarına getirilen bloke kaldırıldı. Paralarını almakta sorun yaşayan çiftçiler, Pazartesi günü Ziraat Bankası’ndan don zararlarına karşılık gelen ödemeyi çekebilecek.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık konuyla ilgili iddialara açıklık getirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları nedeniyle icra takibi altında bulunan 1300 çiftçinin tamamının don zarar ödemelerini alamadıkları haberlerinin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Çalık, Ak Parti’nin çiftçiye verdiği desteği gölgelemek amacıyla tüm borçluların mağdur gibi gösterildiklerini aktardı. Öznur Çalık, dekar başına 150 TL olarak belirlenen afet desteğinin, 25 bin 799 üreticiye ödendiğini ve ödemelerini alamayan borçlu sayısının Kale ilçesinde 15; Kuluncak’ta ise 3 olduğunu; bu kişilerle ilgili cezaların da bu hafta içi kaldırıldığını ve 18 borçlu çiftçinin İcra Dairesi’nden yazının çıkmasını müteakip Pazartesi günü paralarını alabileceklerini duyurdu.

Kayısısı dondan etkilenen üreticilere toplamda ödenen 89.7 Milyon TL’nin bugüne kadar don zararları için Bakanlar Kurulu kararıyla çıkan ilk destekleme ödemesi olduğunu yineleyen Öznur Çalık, Ak Parti’nin verdiği sözlerin arkasında durmaya devam edeceğini söyledi. Üreticinin ülke kalkınması için önemine değinen Çalık; "Biz yoktan mağdur yaratmanın değil; yoktan var etmenin peşindeyiz. Biz, üreticinin yanındayız. Üretici bizim söylediğimize itimat etmeye devam edebilir" diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız