SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PDR'yi Anlattılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:37
PDR'yi Anlattılar
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında liselerde rehberliği tanıttı.

Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünde okuyan öğrenciler çeşitli konular belirleyerek, toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Doç.Dr. Süleyman Nihat Şad’ın öncülüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi çerçevesinde, 'PDR nedir ve ne değildir' adlı proje kapsamında liselerde birçok etkinlik gerçekleştirildi. Psikolojik Danışman adayları Pelin Bayındır ve Gizem Şahin tarafından hazırlanan “PDR Nedir? Ne Değildir?” adlı proje çerçevesinde, Kernek Anadolu Lisesi, Marmara Sağlık Koleji ve Turgut Özal Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi gibi okullarda, 11.sınıf öğrencilerine rehberlik anlatıldı. Rehberlik ve psikolojik danışmanın ne olduğu, bu bölümü bitirenlerin hangi kurumlara atandığı, maaş ve çalışma ortamı, okullarda rehber öğretmenlerin yapabileceği çalışmalar, PDR bölümünün psikoloji bölümünden farkı, görev alanları gibi konularda öğrencilere bilgi verilerek, bu öğrencilerde PDR alanına yönelik farkındalık sağlanmaya çalışıldı.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü 3.sınıf öğrencileri ve psikolojik danışman adayları Pelin Bayındır ve Gizem Şahin, Topluma Hizmet uygulamaları çerçevesinde liseli gençlerle çalışma imkanı bulduklarını, bu projenin kendileri için güzel bir deneyim olduğunu belirterek, dersin öğretmeni Doç. Dr. Süleyman Nihat Şad’a ve çalışma yaptıkları okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız