SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pediyatrik Sınıfı Düzenlenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:11
Pediyatrik Sınıfı Düzenlenecek
A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 6-8 Nisan günleri arasında "Pediyatrik Nefroloji Sınıfı" düzenlenecek ve konuyla ilgili uzmanlar bilgiler aktaracak. 
 
İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; " Birçok tıp disiplini tarafından mezuniyet sonrası eğitimi desteklemek amacı ile periyodik olarak düzenlenen okul geleneğini ülkemizde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında ilk kez başlatmak amacı ile Anabilim Dalımız bir “Pediyatri Okulu” düzenlemeye karar verdi.
 
Amacımız yüksek maliyetler nedeniyle kongrelere katılamayan uzmanlık öğrencilerine düşük maliyetli ancak yüksek ve yoğun bilimsel içerikli bir eğitim sağlamaktır. Sınıf havasında ve interaktif katılımın daha yoğun olmasını beklediğimiz Pediyatri Okulu formatının faydalı olacağını düşünmekteyiz.
 
Bu mezuniyet sonrası eğitim faaliyetinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık öğrencileri ve uzmanlarına pediyatrinin alt dallarında deneyimi bulunan öğretim üyeleri tarafından bilgiler sunulacaktır. İki tam gün ve bir yarım gün sürmesini planladığımız eğitim süresince ilgili bilim dalında sık görülen durum ve hastalıklara güncel yaklaşımlar ve pratik uygulamalar ile ilgili dersler anlatılacaktır. Okulumuzun katılımcı sayısı sınıf özelliğini koruyabilmemeiz amacıyla 50 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Yoğun talep beklediğimiz faaliyetlerimize katılımlar başvuru sırasına göre belirlenecektir. Eğitim etkinliğimiz TTB tarafından kredilendirilecektir. " ifadeleri kullanıldı. 
 
Eğitim verecek kişiler ve kurumları şöyle ; 
 
"Prof. Dr. Ali Anarat (Adana Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Adana), Prof. Dr. Ayşe Balat (Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Gaziantep), Prof. Dr. Afig Berdeli (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Moleküler Genetik, İzmir), Prof. Dr. Alphan Cura (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, İzmir), Prof. Dr. Ruhan Düşünsel (Kayseri Erciyes
Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Kayseri), Prof. Dr. Ali Düzova (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Ankara), Prof. Dr. Sevgi Mir (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, İzmir), Prof. Dr. Lale Sever (İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, İstanbul), Prof. Dr. Ahmet Sığırcı (İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD,
Çocuk Radyoloji BD, Malatya), Prof. Dr. Fatoş Yalçınkaya (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Ankara), Doç. Dr. Mithat Büyükçelik (Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Gaziantep), Doç. Dr. Metin Kaya Gürgöze (Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Elazığ), Doç. Dr. Abdurrahman Karaman (İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi AD, Çocuk Üroloji BD, Malatya), Doç. Dr. Erkin Serdaroğlu (Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hast. Çocuk Nefroloji Ünitesi, İzmir), Doç. Dr. Betül Sözeri (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji ve Romatoloji BD, İzmir), Doç. Dr. Yılmaz Tabel (İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Malatya), Uzm. Dr. Ahmet Taner Elmas (İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hast. AD, Çocuk Nefroloji BD, Malatya)." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız