SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''PEGAZ Satılıyor mu?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğalgaz Dağıtım lisans ihalesini kazanan Peker İnşaat ile "yasa gereği" yüzde 10 ortak olan Malatya Belediyesi'nin ortaklığıyla, Malatya Doğalgaz Şirketi olarak "PEGAZ" adı altında kurulan şirketin satışının gündemde olduğu öne sürülüyor.

 

30 yıllığına doğalgaz dağıtım işini alan şirketin Aksa adlı şirkete satışı ile ilgili görüşmeler yapıldığı, satış konusunun 2 aydır gündemde olduğu iddia ediliyor. Malatya'daki kulislerde de yaklaşık 15 gündür konuşulan "satış" konusu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e de TV Malatya'yı ziyareti sırasında sorulmuş, bakan konudan haberdar olmadığı yanıtını verirken, o sırada bakanın yanında olan bir danışmanı ise böyle bir durumun söz konusu olduğunu ifade etmişti.

 

Malatya'da doğalgaz şebekesinin yapımı sırasında gündeme getirilen tüm iddialar karşısında, "ili yönetenler"in savunması; "30 yıllığına işi alanlar, niçin böyle yapsın?" şeklinde olurken, şebeke döşenmesi ile ilgili "ilk kazmayı vurduktan 5 ay sonra"dan itibaren satışın gündeme getirilmesi karşısında, eleştirilere "ili yönetenlerin" yanıtının ne olacağı da merak konusu oldu.

 

PEGAZ Şirketi, abone bedelleri ile ilgili olarak Malatya ve Elazığ arasında ortaya çıkan "açık fiyat farkı" nedeniyle hayli sıkıntılı duruma düşmüş, beklenen abone miktarına bu nedenle ulaşılamadığı öne sürülmüştü. Şebeke döşeme çalışmaları sırasında meydana gelen sıkıntılar, şebekenin kalitesi ile ilgili tartışmalar sık sık gündeme gelmişti.

 

Bu arada satış iddialarını sormak üzere PEGAZ yöneticilerine ulaşmak isteyen basın mensuplarına, genel müdürün toplantıda olduğu ve yoğunluğunun 2 gün süreceği şeklinde yanıt verilirken, şirketin ortağı olan Malatya Belediyesi'nin bu konudaki bilgisinin ne olduğu da merak edilenlerden biri. Bilindiği gibi, Belediye Meclisi'nin "Şubat" toplantısı Çarşamba günü yapılmış, bu konuda mecliste herhangi bir bilgilendirme olmamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız