SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PEGAZ'ın Başkanına Hapis Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yargılanan sanıklardan 7'si beraat etti, 12 sanık ise çeşitli cezalara çarptırıldı. Hapis cezasına çarptırılanlar arasında, Malatya Doğalgaz Dağıtım lisans ihalesini kazanan Peker İnşaat şirketinin başkanı Erhan Peker ile bakanlığın Malatyalı bürokratlarından Fuat Kutsal da bulunuyor. Peker inşaatın, yolsuzluk operasyonundan sonra Malatya doğalgaz dağıtım lisans işini aldığı, daha sonra yasa gereği Malatya doğalgaz dağıtım işi için kurulan Pegaz Şirketi'nin yüzde 90 hissesinin sahibi olduğu, Pegaz'ın yönetim kurulu başkanlığını da mahkum olan Erhan Peker'in yaptığı belirtiliyor. Peker İnşaat'ın, geçtiğimiz haftalarda Malatya doğalgaz dağıtım şirketini "fiilen" devralan Aksa şirketine işi devretmesine karşın, bu devre ilişkin EPDK'dan onay beklendiği biliniyor. Söz konusu şirketin yüzde 10 ortağı ise, devir dahil hiçbir konuda "söz ve bilgi sahibi" olduğuna dair "emare" bulunmayan Malatya Belediyesi..

KARAR..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aralarında işadamı ve eski bürokratların bulunduğu 19 sanıklı davada karar çıktı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına sanıklardan Necati Altın ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, dava dosyanın incelenmesinin sonuçlandığını belirterek, sanık Necati Altın ve diğer sanık avukatlarına son sözlerine sordu.

Sanık avukatları, daha önce yaptıkları esas hakkındaki savunmalarını tekrarlayarak, müvekkillerinin beraatına karar verilmesini talep ettiler. Sanık Necati Altın da suçsuz olduğunu öne sürerek, beraat talebinde bulundu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıklar Mesut Dal, Niyazi İsmet Ertem, Yalçın Selçuk, Demet Göktaş, Cemalettin Tüney ve Bekir Aksoy'un, üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli, kesin ve inandırıcı kanıtlar elde edilemediğinden beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

CEZALAR

Heyet Başkanı Karadeniz, İbrahim Selçuk'un, 765 Sayılı Türk Ceza Kanununun 313/1. maddesinde yer alan “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturma” ve 366/1. maddesinde düzenlenen “ihaleye fesat karıştırma” suçundan toplam 1 yıl 7 ay 5 gün hapis ve 427 YTL adli para cezasına çarptırıldığını söyledi. Selçuk, ”rüşvet vermek” suçundan ise beraat etti.

Önder Piyade ve Servet Üst, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “kendisine ve yakınlarına çıkar sağlamak” suçlarından 2 yıl 7 ay 20 gün hapis ve 427 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Muzaffer Nasıroğlu, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ”ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından 1 yıl 27 gün hapis, 427 YTL adli para cezasına mahkum edildi. Nasıroğlu, “rüşvet vermek” suçundan beraat etti.
Sanıklar Fuat Kutsal ve Fuat Celepçi, “görevini kötüye kullanmak” ve ”cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçlarından 10 ay hapis ve 366'şar YTL adli para cezasına çarptırıldı. Kutsal ve Celepçi'nin bu cezaları ertelendi.

Sanıklar Erhan Peker ve operasyonun ardından vekillikten istifa eden AKP eski Milletvekili Cemal Kaya, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçlarından 7 ay 15'er gün hapis ve 366'şar YTL adli para cezalarına çarptırıldı. Peker ve Kaya'nın cezalarının ertelenmesine karar verildi.

Sanıklar Şaban Cemil Kazancı, Yaşar Gireğiz, Cengiz Hasmer ve Necati Altın, ”cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 5'er ay hapis cezası alırken, sanıkların bu cezası ertelendi. Şaban Cemil Kazancı, “rüşvet vermek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından, Yaşar Gireğiz, Necati Altın ve Cengiz Hasmer ise “”ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından beraat etti.

Bu arada, mahkeme heyeti, sanıklardan Arslan Turancı'nın bugüne kadar yakalanamadığı, sorgu ve savunmasının alınamadığı gerekçesiyle hakkındaki dava dosyasının ayrılmasına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız