SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Peki 3 Köye Ne Oldu?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçtiğimiz hafta yağan kar nedeniyle yolu kapanan köy sayısı Çarşamba günü 3'e düşmüşken, Perşembe sabahından itibaren yağan kar nedeniyle yolu kapalı köy sayısı 111 artışla 114'e yükseldi. Bu arada, Darende ilçe merkezinde kar kalınlığının 20 cm'ye ulaştığı belirtildi.

YENİDEN KAR..
Perşembe sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle il merkezinde kar kalınlığı 7 cm.'yi, Darende'de ise 20 cm'yi buldu.

Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar sırasında 250'nin üzerinde köyün yolu ulaşıma kapanmıştı. Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışmaları sonucu, geçtiğimiz Çarşamba günü yolu kapalı köy sayısı sadece Pütürge ilçesindeki 3 köy olarak açıklanmıştı.

Perşembe sabahı etkili olan yağışla birlikte, kapalı köy sayısının 114'e yükseldiği bildirildi.

Merkezde 7, Akçadağ'da 13, Arapgir'de 11, Arguvan'da 9, Darende'de 16, Doğanşehir'de 5, Doğanyol'da 3, Hekimhan'da 8, Kale'de 4, Kuluncak'ta 5, Pütürge'de 20, Yazıhan'da 10 ve Yeşilyurt'ta 3 olmak üzere 114 köyün yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü, ilçeler içerisinde Battalgazi'de kapalı köy yolu bulunmadığı belirtildi.

3 KÖYE NE OLDU?
Bu arada, Köy Hizmetleri'nden köy yolları ile ilgili verilen bilgi bülteninde, daha önce Malatya'nın toplam köy sayısı 479 olarak belirtilirken, son bültenlerde bu sayının 476 olarak ifade edilmesi, "3 köye ne oldu?" sorularına yolaçtı..

CUMA GÜNÜ DE YAĞIŞ..
Diğer yandan, Meteoroloji ilgilileri, aralıklı kar yağışının Cuma günü de devam edeceğini, Cumartesi ve Pazar günü yağış beklenmediğini, ancak sıcaklığın düşeceğini, haftaya Pazartesi'nden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgası beklendiğini kaydettiler.

FOTOĞRAF: Son yağışlar ve Darende yakınlarındaki Tohma Vadisi'nin görüntüsü.. (İsmet UĞUR- Darende)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız