SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Peki Adana Stadı Standarda Uygun mu?''

A- A+ PAYLAŞ

19 Şubat Pazar günü İnönü Stadı’nda oynanan Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçı sonrası yaşananlar gerekçe gösterilip, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) aldığı kararla sahası 1 maç kapatılan ve Gençlerbirliği ile yapacağı maç Adana 5 Ocak Stadı’na alınan Malatyaspor; şimdi de stad şoku yaşıyor.

Stad kapasitesinin muhtemel bir Malatyaspor taraftar akınını kaldıramayacağını bildiren yönetici Ali Cengiz, “Tüm yaşananların ardından, maçın bir Süper Lig müsabakasını kaldıramayacak stada alınması, bizi farklı düşüncelere sevk ediyor. Bu tür bir ihtimali aklımıza getirmek istememekle birlikte, Malatya spor kamuoyunda ‘acaba Malatyaspor bir komplonun kurbanı mı?’ düşüncelerinin ortaya çıkmasını engelleyemiyoruz” dedi.

Cengiz, Malatyaspor’un saha kapatma cezasına itiraz ettiğini, Tahkim Kurulu’ndan Perşembe veya Cuma günü kesin kararın çıkmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Hakem kararlarını, para ve saha kapatma cezasını artık tartışmak istemiyoruz. Bu konuda gerekli açıklamaları daha önce yapmıştık. Ne var ki, karşılaşmanın Adana 5 Ocak Stadı’na alınması şüpheleri beraberinde getirdi. Öncelikle şu noktayı açıklığa kavuşturmakta yarar görüyoruz: Aramızda yüzlerce kilometre mesafe olsa bile, biz Adana’yı kardeş şehir olarak kabul ediyoruz. Adana’ya gitmekten her zaman mutluluk duymuşuzdur. Adanalı hemşerilerimizin Malatyaspor’a destek vereceğinden de eminiz. Ayrıca Adana’nın yanı sıra Mersin ve Osmaniye’de yaşayan binlerce Malatyalının bizi bu maçta yalnız bırakmayacağını inanıyoruz. Kulübümüze gelen telefon ve bilet talepleri bunu göstermektedir. Malatya’dan da binlerce taraftarımız bu maça gitmek ve Malatyaspor’u zor gününde yalnız bırakmamanın kararlılığı içerisindedir.”

Cengiz, maça yoğun ilgi olacağının ortaya çıkması üzerine, stadın kullanım hakkına sahip olan Adana Gençlik ve Spor İl Başkanlığı ile temasa geçtiklerini ve stadın sadece 3 bin 500 kişilik oturma kapasiteye sahip olduğunu öğrendiklerini bildirdi.

Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun koltuk bulunmayan stadlara veya stadın koltuksuz tribünlerine seyirci alınmaması konusunda kesin talimatının olduğunu anımsatarak “Adana’ya stat kapasitesinin üzerinde taraftar bekliyoruz. Futbol Federasyonu’nun bunu göz önünde bulundurması gerekirdi. Oraya 3 bin 500’den 1 fazla seyirci bile gelse, mağdur olacağız” dedi.

Cengiz, daha önce bu statta Süper Lig maçları oynatıldığının gerekçe gösterilmesini kabul edemeyeceklerini belirterek “O dönem Süper Lig’de UEFA kıstasları geçerli değildi. Ayrıca Adanaspor yaşadığı kaos nedeniyle 1. ligden çekilme aşamasına gelmişti. O günün şartlarıyla bugünü değerlendiremeyiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız