SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Bu Kamptaki Binlerce Suriyeli Neyin Nesi?

0
Güncellendi - 2016-02-10 02:38:51
Peki Bu Kamptaki Binlerce Suriyeli Neyin Nesi?
A- A+ PAYLAŞ

  • TÜİK'in Malatya'da ikamet eden 3 bin 868 yabancıdan sadece 190'ının Suriyeli olduğu açıklaması kafaları karıştırdı..

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'nun, Malatya'da ikamet eden yabancı sayısının 3 bin 868 kişi olduğu, bunlardan yalnızca 190'ının Suriyeli olduğu yolundaki açıklaması, Malatya'da yaşayan binlerce Suriyeli'nin statüsünün ne olduğu sorularını akla getirdi.

Sadece Fatih Köyü'nde oluşturulan ve 8 bin civarında Suriyeli barındırıldığı Kanteyner Kent'tekilerin "yabancı" rakamına dahil edilmemesi, ayrıca kamp dışında da çok sayıda Suriyeli'nin Malatya'nın çeşitli semtlerinde ikamet etmeleri gerçeği karşısında, TÜİK'in "190 Suriyeli var" yolundaki açıklamasıyla, "Peki kentteki binlerce Suriyeli'nin statüsü ne? Bunlar yabancı sayılmıyor mu? Ne zaman vatandaş yapıldılar?" sorularını akla getirdi.

TÜİK'in, Suriyeli sayısına ilişkin soru işaretlerine yolaçan "Malatya'da ikamet eden yabancılar"a ilişkin açıklaması şöyle:

"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Malatya’da 3 868 yabancı ikamet etmektedir. Malatya’da ikamet eden yabancılar arasında ilk sırada 1 880 kişi ile Afganistanlılar yer almaktadır. Afganistanlılardan sonra 621 kişi ile Almanlar, 244 kişi ile Azerbaycanlılar, 222 kişi ile Türkmenistanlılar ve 190 kişi ile Suriyeliler gelmektedir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde görünen yabancı nüfus:

• İkamet veya çalışma izni alarak ADNKS'de kayıtlı olan ve tabiiyeti (vatandaşlık ülkesi) T.C. dışındaki ülkeler olan,

• En az üç aylık alınmış ikamet veya çalışma izni referans tarihinde devam eden ve tabiiyeti (vatandaşlık ülkesi) T.C. dışındaki ülkeler olan ve

• İzinle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkan ve adres beyanında bulunmak suretiyle ülkede ikamet eden kişileri kapsamaktadır."

FOTOĞRAF: Fatih Köyü sınırlarında kurulan, 8 bine yakın Suriyeli'nin barındırıldığı Konteyner Kent

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kamil (8 yıl önce)
    Sitenizin yeni tasarımı çok iyi olmuş tek eksiği resimlerin üzerine tıklayınca eskisi gibi büyümemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (8 yıl önce)kamil isimli kullanıcı yorumuna
    gercektende resımler buyurse iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • cd (8 yıl önce)
    bunlar yerli
    0
    0
    Yanıtla