SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Bu Telaş Niye?

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:07
Peki Bu Telaş Niye?
A- A+ PAYLAŞ
Atandığı yeni görevi nedeniyle Malatya'dan birkaç gün içerisinde ayrılacak olan Vali Ulvi Saran'ın, "özel ilgili olduğu konu" haline gelen Vilayet Parkı'nın boşaltılarak, bir kısmının yıkılıp, Valilik bahçesi haline dönüştürülmesine ilişkin son girişimlerinin yeraldığı haberlerin ardından, gece Valilikten yazılı bir açıklama yapıldı. 
 
Valilikten 22 Ağustos Çarşamba gecesi saat 22.27'de gönderilen yazılı açıklamada, parkla ilgili yapılan işlemin yasal sürecine dair bilgi verilirken; bu açıklamanın, "yasal olduğu" ifade edilen boşaltma ve yıkma girişimlerini Vali Saran'ın gitmeden mutlaka sonuçlandırma telaşıyla çeliştiği değerlendirmelerine yolaçtı.
 
Valiliğin, Türkiye çapında bombalı saldırı alarmının yaşandığı, insanların diken üstünde olduğu bir dönemde, Malatya'nın merkezindeki bir bölgeyi çok sayıda polis, onlarca polis arabası, itfaiye, iş makinesi ve kamyonlarla kuşattırmasının yol açtığı paniği düşünemeden giriştiği park boşaltma ve yıkım işlemine ilişkin açıklaması şöyle:
 
"1-      Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu  tarafından kültür ve tabiat varlığı olarak tescil edilen hükümet konağımız çevre koruma bandında (bahçesinde) 33 yıldır üç veya beş sene aralıklarla sözleşme yapılarak faaliyet gösteren ticari işletmenin kira sözleşmesi sona ermiş olup, bundan sonra Valiliğimiz Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan yerin yeniden hiçbir ticari kurum veya kuruluşa kiralanmaması kararlaştırılmıştır.
 
2-      Halihazırda kültür ve tabiat varlığı olarak tescil edilen bahçenin yeni plan ve projesi dahilinde ne eski müstecire, ne de yeni bir müstecire kiralanabilmesi mümkün değildir ve yeni bir kiralama işleminin yapılması hukuki anlamda sorumluluk doğurur.
 
3-      Hükümet Konağı bahçemiz Kurula sunulan çevre projeleri gereği yeniden tanzim edilecek olup, hiçbir ticari amaca hizmet etmeksizin, estetik değerler göz önünde bulundurularak tüm vatandaşlarımızın ortak istifade edeceği bir şekilde düzenlenecektir.
 
4-      Bahçe etrafında yer alan yollarımızın darlığı ve trafiğin sorun olması sebebi ile, Belediyemizle yapılan mutabakat gereği mevcut yollar genişletilerek bu bölgedeki trafik rahatlatılacaktır.
 
5-      Tahliyesi yapılan ticari işletmeye; ilgili kanunlar gereği aylar öncesinden tebligat yapılmış, kira sözleşmesinin hitamında yerin boşaltılması gerektiği bildirilmiştir.
 
6-      İllerde devleti temsil eden en üst makam olan Valiliklerin diğer illerimizde olduğu gibi Malatya’da da en iyi şekilde temsil edilmesi açısından; Valilik bahçesinde herhangi bir ticari faaliyet yürütülmesinin uygun olmadığı, kamu alanlarının tüm vatandaşlarımızın ortak kullanımına arz edilmesi gerektiği, bu yerlerin kent estetiği açısından çok büyük önem arz ettiği ve buna göre düzenlenmesi ilkelerinden hareketle tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir.
 
Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya lüzum görülmüştür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız