SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki, Kim Bunlar?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Akın 2005 yılında yaklaşık 10 bin kişinin içme suyundan kaynaklanan hastalığa yakalanması konusunda ilginç açıklamalar yaptı, iddialarda bulundu.

TV Malatya’da katıldığı bir programda konuya ilişkin değerlendirme yapan Başkan Akın, Malatya’nın içme suyunun kirletilmesinin su sektörünün işi olduğunu ileri sürerek, komplo imasında bulundu. Su sektörünü ağır bir töhmet altında bırakan Başkan Akın ‘’ O sorun su sektörünün çalışmasıydı. Muvaffak da oldular. Bugün restoranlarda şebeke içme suyu yerine artık şişe suyu satılıyor’’ şeklinde konuştu.

Belediyenin Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir iş merkezinde hizmet veren birimlerin yeni belediye binasına taşındığını söyleyen Başkan Akın, yaklaşık bir ay sonra da başkanlık makamının ve diğer birimlerin yeni binaya taşınacağını kaydetti. Yeni binaya taşınma işleminin tamamlanmasından sonra mevcut belediye binasının yıkılacağını söyleyen Başkan Akın, ‘’ Bu binayı yıkacağız, zaten mevcut belediye binasının tarihi bir değeri de yok’’ dedi.

Kuzey Çevre Yolu çalışmalarının devam ettiğini belirten Akın, kendisinin 5 yıllık hizmet dönemi ile Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından 2004’e kadar olan dönemi kıyaslayarak ‘’ 5 yıllık dönemimizde birçok alanda bizim göreve başladığımız süreye kadar yapılan hizmetlerin birkaç katını yaptık. Üç-beş dönemde gerçekleşecek hizmetleri bir dönemde yaptık’’ diye konuştu.

Program sunucusu Orhan Çekin de, Belediye Başkanı Akın’ın çok başarılı bir belediye başkanlığı görevi yaptığını ve Akın döneminde Malatya’nın sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ileri sürdü.

Bu arada Belediye Başkanı Akın'a, 3 yıl önceki sudan kaynaklı salgın konusunda ilk kez dile getirdiği iddialarla ilgili programda herhangi bir soru yöneltilmezken, belediye başkanı Akın, bu kanıya hangi kanıt ve bilgilerle ulaştığı, bu iddiasını ilgili makamlara iletip iletmediği konularında herhangi bir bilgi vermedi. Belediye başkanının bu iddiası, çok sayıda yeni soruyu da akıllara getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız