SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Malatya'da Durum Nasıl?!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:22:53
Peki Malatya'da Durum Nasıl?!
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kafede sigara içenleri görerek tepki göstermesi ve gerekenin yapılması yönünde talimat vermesinin ardından, akıllara Malatya'daki benzer durumlar geldi. 

Görüntülerde, sigara içilen kafenin aslında açık alan olmadığı, cam balkon yöntemiyle açık alanmış izleniminin verildiği görürlüken, Malatya'da da bu yönteme sıkça başvuran kafeler olduğu biliniyor. Bu işyerlerinde kışın cam balkonların kapatılmasına rağmen açık alanmış gibi kullanılıyorlar.

Yasal olarak cam balkon ile kapatılan yerlerde kapalı alan  sayılıyor. Malatya'daki benzer durumların 'yetkililerin duyarsızlığından kaynaklandığı' şeklinde yorumlanıyor. 

4207 Sayılı Kanun Hükümlerinin Uygulanması ile ilgili yayınlanan genelgede konu ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor; 

"Sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik vb. dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler "kapalı alan" olarak değerlendirilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız