SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Peki Neler Oluyor?'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Celal Berktaş, AKP milletvekilleri arasındaki tartışmayı yorumlayıp, bazı iddialarda bulundu.

Berktaş'ın açıklamasındaki iddia ve yorumlar şöyle:

"29.08.2009 tarihinde yapılan AKP İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında, AKP Milletvekillerinin, devlet hastanelerinin birleştirilmesi nedeniyle aralarında tartıştıklarını öğreniyoruz.

Biz tartışmadan dolayı, fırsat kollayıp siyasi söylem yaratma, peşinde değiliz.

Ancak tartışmanın konusu Malatya’yı yakından ilgilendirdiği için bu konudaki fikirlerimizi halkımızla paylaşmayı uygun gördük. Bu nedenle şu sorulara cevap arıyoruz.

1- Birleştirme Kararını kim almıştır? Yalnızca İl Sağlık Müdürü mü? Ya da bu kararın arkasında bir kısım siyasiler var mı?Halk arasında söylendiği gibi, Sağlık Müdürü ve iki milletvekili mi karar vermiştir?

2- Bu kararın alınmasında, Malatya Halkı mı, Özel Hastane Sahipleri mi etkin olmuştur?

3- Bu kararın uygulanması durumunda Malatya’nın yararı ne olacak, zararı ne olacaktır?

4- Bu birleşme sonucunda özel hastanelerin hasta (müşteri) sayısını arttırılması gibi bir amaç gözetilmiş midir?

5- En önemlisi bu tartışmaların arkasında Bir Rant Kavgası mı vardır ?

Bunlar geciktirilmeden kamuoyuna bütün detayları ile açıkça anlatılmalıdır.

Bir iktidar Milletvekili (Sn. Ömer Faruk Öz), bürokratik oligarşiden bahsediyor, millete eziyet çektirilmesinden dem vuruyor, kendisinin şeker arazisine hastane yapılmasına karşı çıktığını belirtiyor, Bir Dayatma’dan söz ediyor.

Bu Sayın Milletvekili, Bir Rant Kavgası’nın varlığına işaret ediyor.

Anlaşılıyor ki birileri oturup hesap kitap yapmış, en hassas bir konuda, sağlık konusunda birilerinin çıkarlarını açıkça gözeterek, bürokratik bir idari karar aldırmış, bu karara bazı siyasiler katılmış, ortaya bir dayatma çıkmış. Yine anlaşılıyor ki bu siyasiler, partilerinden başka milletvekillerini hatta Genel Başkanlarını dahi dinlemeden yapmışlar bu işleri.

Bir başka Sayın Milletvekili (Sn.İhsan KOCA), bu konuların kamuoyu önünde konuşulmaması gerektiğini, bunun parti çıkarlarına uygun olmadığını, bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmemesi gerektiğini açıkça belirtiyor.

Peki neler oluyor? Anlaşılıyor ki Malatya’nın sağlığı üzerinde oyunlar oynanıyor. Zaten epey zamandır, iktidar çevreleri hastane ile yatıp hastane ile kalkıyorlar. 650 yatak mı, 850 yatak mı üzerine milletvekillerimiz toto oynuyor. Sanırsınız Malatya’nın başka sorunu kalmadı.

Sevgili Malatyalılar,

Biz CHP olarak bu konudaki fikirlerimizi daha önce, çeşitli vesilelerle açıkladık.

Biz Devlet Hastanelerinin birleştirilmesine kesinlikle karşıyız. Sivil Toplum kuruluşlarının ve Malatya Halkının da bu gereksiz uygulamaya karşı olduğunu biliyoruz.

Biz, yeni Hastane yapımına tabii ki karşı değiliz. Ama tüm Malatya gibi biz de, Malatya’nın son yeşil alanı olan, Adeta Malatya’nın nefes borusu olarak kalan Şeker Fabrikası arazisine yapılmasına karşı çıkıyoruz.

Bakın, bunlar Sümerbank Fabrikasını özelleştirirken, buraya daha modern fabrika yapılacağını, iş sahası açılacağını söylediler. Hatta size İş Talep Formları dağıttılar. Şimdi orada olanları görüyorsunuz. Birileri, Size Ait Bu Yemyeşil Sahayı aldı, üzerine devasa bir bina dikerek yeşilinizi yok ettiği gibi orada kendileri için Büyük Rant yarattı.

Şimdi aynı oyunlar Şeker Arazisi için oynanıyor. Malatya’da Hastane yapacak yer mi kalmadı? Tüm bu oyunlar oradan rant sağlamak için, son yeşil alanı yok etmek için, Malatya’nın soluk borusunu kesmek için.

Bunu da yalnızca biz görmekle kalmıyoruz, bakın iktidar partisinden de bu gerçeği görenler var. Bu iktidar “ne yaparsak yapalım Malatyalı’nın oyu cebimizde” havasına girmiştir. Sizin yumuşak başlılığınıza, efendiliğinize aşırı güveniyorlar. Bakın Malatya, geleceği parlak bir kent iken, yaşanabilir kentler sıralamasında 53. sıraya düşmüş büyük bir köy haline getirildi.

İktidar Milletvekilleri, sizin değil, birilerine sağlanacak rant için kavga ediyorlar. Bunun dışında, Nafile turlar atıyorlar, boş alanlarda nöbet tutuyorlar. Bu kayıkçı kavgaları da sizin için değil, rantçılar için!

Malatya’nın sağlığı ile, Malatya’nın geleceği ile oynanmasına ya göz yumuyorlar, ya da bizzat bu işlerin içinde oluyorlar!

Bakın Sn. Mevlüt Aslanoğlu, bir muhalefet milletvekili olarak, parti teşkilatlarımız ve halkımızla beraber sağlık alanında bir sürü hizmete imza attı. Biz çıkıp bunları Siyasi Malzeme olarak bile kullanmadık. Halkın sağlığı bizim için hayati önemdedir.

Malatya’nın başta işsizlik olmak üzere hayati sorunları varken iktidar milletvekillerimizin uğraştığı işlere bakın.

Halkımızın böyle konulardaki duyarlılığını, Malatyalıya yakışır bir tarzda ortaya koymasını bekliyoruz.

Malatya’daki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının bu hayati konularda duyarsız kalmamalarını, doğruların yanında yer almalarını bekliyoruz. Malatya’nın bu duyarlılığa ihtiyacı var."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız