SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Paşaköşkü Provokatörleri Ne Oldu?!..

0
Güncellendi - 2016-08-21 00:21:52
Peki Paşaköşkü Provokatörleri Ne Oldu?!..
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ/PDY yanlısı askerlerin kalkışmasının ertesi gecesinde, Paşaköşkü'nde  vatandaşları karşı karşıya getirmeye yönelik bazı kişilerin provokasyon çabalarıyla ilgili olarak bugüne kadar idari ve adli işlem yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa sonucu merak konusu oldu.

Alevi ve sol görüşlü vatandaşların yoğunlukta olduğu Paşaköşkü’ne 16 Temmuz Cumartesi gecesi gelen bir grubun, semt sakinlerine yönelik hareketleri üzerine, polis müdahale edip kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmıştı.  Ardından kent merkezinde bazı kişilerin, darbe karşıtı gösteri yapan vatandaşları Paşaköşkü’ne yönlendirme çabalarıyla ortaya çıkan gerginliğe, hem il yöneticileri, hem başta Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Veli Ağbaba olmak üzere CHP, hem AKP, hem de MHP’li yöneticiler müdahale etmişler, gerginliğin önüne geçmişlerdi. Bu olay, FETÖ'cüler ve bazı mihrakların Alevi- Sünni vatandaşları karşı karşıya getirip çatıştırma çabaları olarak ülke gündeminde yeralmıştı.

Bazı 'yerli ve yabancı' sosyal medya hesaplarından da, asılsız haberlerle vatandaşlar kışkırtılmaya çalışılmıştı. CHP il yönetimi halkı kışkırtmaya çalışanları savcılığa şikayet etmişti. Gerginliğin ertesinde AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Alevi dernek ve vakıfları ziyaret ederek, yöneticileriyle görüşmüş, birlik ve beraberlik açıklamaları yapılırken, provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunulmuştu.

Paşaköşkü'ndeki gerginliğin ardından, kent merkezinde toplanan vatandaşları kışkırtarak Paşaköşkü'ne yönlendirmeye çalışanların yeraldığı görüntüler sosyal medya ortamında yayınlanmıştı. (Bir vatandaş tarafından çekilen ve youtube'de yayınlanan görüntüleri haberin devamında izleyebilirsiniz)

Yatıştırma çabalarının ardından, Paşaköşkü Bölgesi araç trafiğine kapatılmış, polis geniş güvenlik önlemleri almıştı.

Paşaköşkü’ndeki gerginlik üzerine, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile bölgeye giden Vali Mustafa Toprak da, 18 Temmuz sabaha karşı twitter hesabından şu açıklamaları yapmıştı:

“1-Malatya Paşaköşkü semtine akşam geç saatlerde ziyaret gerçekleştirdik.Vatandaşlarımız,sivil toplum temsilcileri ve muhtarlarımızla görüştük.

2-Paşaköşkü ziyaretinde semt dinamiklerinin taleplerini, rahatsızlıklarını dinleyerek provokasyonları önleyici güvenlik önlemlerini görüştük.

3-Paşaköşkü ile ilgili sosyal medyada gerçek olmayan provokasyon amaçlı haberlerin yapılarak vatandaşlarımızın yönlendirildiği anlaşılmıştır.

4-Vatandaşlarımızın hissiyatlarını ortadan kaldıracak,tahrik oluşturacak konularda ilave güvenlik-trafik önlemleri için talimat verilmiştir.

5-Paşaköşkü semt sakinlerinden gerçekdışı, algı oluşturma amaçlı provokatif söylem,haber ve içeriklerine itibar etmemeleri rica edilmiştir.

6-Tahrik-provokasyon amaçlı geliştirilmeye çalışılan kötü niyetli yaklaşımlar karşısında sağduyu ve aklı selimden dolayı teşekkür ediyorum.

7-Sosyal medyada vatandaşlarımıza yönelik hakaret tehdit içeren hain paylaşımlarla ilgili olarak tespit ve soruşturma talimatı verilmiştir.”

Darbe girişimine katılan askerlerin yanı sıra, FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları düşünülen diğer kamu görevlileri ve vatandaşlarla ilgili yapılan adli ve idari işlemler kamuoyuna Valilik bildirileri ile duyurulurken, Vali'nin de tespit ve soruşturma talimatı verildiğini belirttiği Paşaköşkü provokatörleriyle ilgili ne gibi işlem yapıldığı konusunda kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- youtube.com

paşaköşkü1

youtube'de paylaşılan görüntü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Michail (7 yıl önce)
    Bu olayı boyle yansitanlar ogun çarşıdaki insanlara hadi paşaköşküne diyenler cezalandirilmalidir. Paşaköşkü malatyanin en iyi caddesi en iyi mahallesi en iyi insanligin en iyi dostluk arkadaslik canlık hür kimsenin kimseye dahi karışmadığı herkese saygı duydugu bir mekan ve semttir. Bugün malatyada boyle bir yer varsa söyleyin alevisi sünnisi kürdü hep bi arada yaşıyoz birgunden birgune ne birbirimizi incittik nede üzdük herşeyde yine Paşaköşküler vardı 15 temmuz, şehitlere saygi yürüyüşünde,vatan icin bayrak icin bir ağaç için yine vardi yinede var olacaktır. Keşke herkes Paşaköşkülü olabilse bu kişi ve kişilerin bizleri bölemiyceklerini bilsinler kimsede birilerin gazına gelmesin lütfen hepimizin bayragi vatani topragi allahi peygamberi kitabi birdir hepimiz müslümanız dinimiz islam bundan sonra böyle şeyler yaşanmamasını istiyoruz. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Oğuz Yanardağ (7 yıl önce)
    Soruşturma devam ediyor . Faillerin tespitine yönelik çalışmalar sürmekte.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmek isteyenlere ASLA İZİN VERMEYİN..tek ülkemiz var...ona sahip çıkalım..bizi bölmek isteyenler bizi suriye ye çevirip parçalamak...alevisiyle sunnisiyle kürdüyle türküyle hepimiz biriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Böyle aklı,zihniyeti kıt fikir yoksunu insanları izledikçe ülkenin haline üzülüyorum bundan sonra en kral Paşaköşkül'ü BENİM. YAZIKLAR OLSUN BÖYLE DÜŞÜNCEYİ PAYLAŞANLARA.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Merhaba İsmet Bey, Haberin takibini yapmanız çok yerinde ancak bir ifade(Alevi vatandaşlarla muhafazakar vatandaşlar) doğru olmamış. Buradaki sorun muhafazakarlık modernlik sorunu değil. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (7 yıl önce)
    Haberiniz için tebrik ve teşekkür ediyorum. Gündemden düşürülmemesi gereken ve faillerinin mutlaka bulunuraka cezalandırılması gerekli. Lütfen unutturmayalım!
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Adamlar işi hangi yöne çekmeye çalışıyor.Bilmiyorlar ki darbelerden en fazla zarar gören kesimin Alevi ve sol düşüncedeki kesimin olduğunu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (7 yıl önce)
    Bu hainler her kimse yakalanıp kanun önüne çıkartılmalı.Biz yıllardır alevi kardeşlerimizle bir arada yaşıyoruz.Bu provokasyonun izah edilecek hiç bir yanı yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    ''...CHP, hem AKP, hem de MHP’li yöneticiler müdahale etmişler, gerginliğin önüne geçmişlerdi.'' Olaya müdahale edip gerginliğin önüne geçen sadece CHP, AKP ve MHP yoktu orada... Neden diğer partileri yazmıyorsunuz... Günlerce bir olay çıkmasın, bir saldırı olmasın diye gece gündüz orada nöbet tutan partileri neden yazmadınız!
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Kapanmış bir konuyu yeniden gündeme getirmekteki amacınız nedir bunu emniyet yetkililerine bir yazı ile sorduktan sonra sonucu hakkında ki bilgileri bura da paylaşa bilirdiniz kusura bakmayın bu gazetecilik değil kendini bilmez iki tane serseri bu haber üzereni çıkar da niye haklarımız savunulmuyor diye provokatörlük yaparsa sorumlusu sizsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşaköşkü (7 yıl önce)
    Utanmazlar habermi yaptığınızı sanıyorsunuz muhafazakarlarla paşa köşkünde oturanlar ne demek. Sizde aynı zihniyettesiniz. Paşaköşkünde oturanları ne sanoyorsunuz. Yazklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla