SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peki Sayın Şahin Ya Siz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:16
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in iddialarına yanıt verdi. "Malatya'nın hangi sorununu çözdünüz?" diye soran Ağbaba, milletvekili Şahin'in istediği ve dilediği ortamda yaptıklarını tartışmaya hazır olduklarını söyledi.

Ağbaba'nın açıklaması şöyle: 

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’da düzenlenen mitinglerde yaptığı konuşmalara cevap vermeye çalışan AKP milletvekili Mustafa Şahin, gerçeklerin üzerini örtme çabasıyla spekülatif beyanlarda bulunmuştur. Bizlerin çabalarını küçümseyen ve hatta yok sayan tutumunu da görmezden gelip bir an için Sayın Şahin’in söylediklerinin doğru olduğunu düşünelim. Bizim meclisteki çabalarımız memleket meselelerini çözmekten uzak, muhalefetimiz de ağlama duvarı olsun. 
 
Peki, Sayın Şahin ya siz? Malatya’nın hangi sorununu çözdünüz? Hemen hemen her köyde elektrik kesintileri veya arızalardan dolayı sorunlar yaşanmaktadır. Malatya’nın tahmin edilenden daha ciddi yol ve su sorunu bulunmaktadır. HES’ler, taş ve maden ocakları su kaynaklarına ciddi zararlar vermektedir. Bazı yerlerde kayısılar, çaresizlikten kanalizasyon suyuyla sulanmaktadır. Bu sorunların çözümü için ne yaptınız?
 
Sayın Şahin, dağlar-taşlar, maden ocaklarına, taş ocaklarına satıldı, meralar kiralandı. Çevreden tarıma, hayvancılıktan ulaşıma kadar bir dizi sorunu meydana getiren bu satma-kiralama rantçılığı konusunda ne yaptınız? Malatya’da oldukça yüksek olan işsizlik oranı gittikçe artıyor. İşsizliğin çözümü için ne yaptınız? Bazı ilçelerimizin adliyeleri kapatıldı. Daha az dosya sayısı bulunan ve en yakın adliyeye daha az mesafesi bulunan Erzincan’ın kapatılan adliyeleri açılırken siz neredeydiniz? Ne yaptınız? 
 
Sayın Şahin,  Malatya’nın ortak değerlerinden olan Hal Binasını, Sümerbankı, şeker fabrikasını hatırlar mısınız? Bu değerlere ne oldu? Neden yok artık? Bu değerler tek tek satılırken siz neredeydiniz? Sayın Şahin, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü gibi bazı kurumlar başka illere taşındı. Taşınmaması için ne yaptınız? Yol yerine, yolsuzluk yapılırken neden sesiniz çıkmadı? Şimdi iki hastane bire indirilmek isteniyor ve yatak kapasitesi düşürülüyor. Bunun için ne yaptınız ya da ne yapacaksınız?
 
Kayısı fiyatlar 20 kuruşa kadar düştü. Siz ne yaptınız? Malatya ekonomisinin bel kemiğini oluşturan kayısının sorunlarına ne gibi çözümler ürettiniz? Sayın Şahin, Kürecik Kalkanına karşı tek bir kelime olsun edebildiniz mi? İsrail korumak için kurulan ve Malatya’yı açık hedef haline Kürecik Kalkanına karşı ne yaptınız? Bir zamanlar lanetlediğiniz ve karşı olduğunuz emperyalizme karşı neden duramadınız?
 
Sayın Şahin, sizin öve öve bitiremediğiniz meclis performansınızı ben size anlatayım. Basına açıkladığınız gibi 12 değil, 9 kez söz almışsınız. 5 konuşmanızda Malatya sözcüğünü dahi ağzınıza almamışsınız. 4 konuşmanızda ise toplam 12 kez Malatya’yı anmışsınız. Bu konuşmalarınız içinde hiçbir zaman Malatya için bir talepte bulunmamışsınız. Mecliste, bir yıllık milletvekilliği döneminizde ortalama olarak ayda bir kez Malatya demişsiniz. Maalesef tablo budur.
 
Sayın Şahin, bu sorunları ve çözüm önerilerini defalarca dile getirdik. Peki siz, bizim önerilerimize neden kulak tıkadınız? Biz, şahsen kendi ilimizin vekilleriyle polemiğe girmektense, Malatya’nın sorunlarına birlikte çözüm bulmayı tercih etmekteyiz. Biz, halkımızın bize verdiği muhalefet görevini yerine getirmek için mücadele etmekteyiz. Bu görevin, ilk bir yıllık döneminin hesabını da köy köy, belde belde, ilçe ilçe, mahalle mahelle veriyoruz. Sayın Şahin, hani siz, bizi beğenmiyorsunuz ya… Bir de siz çıksanız Malatya halkının karşısına. Saymakla bitiremeyeceğiniz icatlarınızı anlatsanız. Güzel olmaz mı? Bekliyoruz Sayın Şahin.
 
Sayın Şahin, isterseniz, dilediğiniz zamanda, dilediğiniz mekânda bunları tartışabiliriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız