SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peki Şimdi Ne Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Hal binası, sosyal tesisler, cami ve doğu garajının da bulunduğu 34 dönümlük yeri ihale sonucu Hollanda orijinli bir firmaya 52.5 trilyona sattı. Ancak ihala 17 Nisan'da yapılırken, yabancılara mülk satışı ile ilgili 16 Nisan'dan itibaren yasak gelmesinin, bu satışı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Yabancılara mülk satış yasağı getirilmesine ilişkin olarak Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan haber şöyle:

"Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 3 aylık süre dün sona erip yabancılara mülk satışına yasak gelmesi hükümeti harekete geçirdi.

Başbakanlık’ta bir ayı aşkın süredir bekleyen yasağı kaldıracak tasarı, dün jet hızıyla imzaya açıldı. Meclis’ten de süratle geçirilmesi hedeflenen yeni düzenlemenin en geç ay sonuna kadar yürürlüğe sokulması planlanıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da yasağın başlamasının ardından bir genelge yayımlayarak, "yeni düzenleme yapılana kadar" tapu dairelerince yabancı uyruklu kişilerin taşınmaz taleplerine ilişkin işlemlerin bekletilmesini, yabancıların Türklere satış taleplerinin ise karşılanmasını istedi.

BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün Meclis’e gelişinde gazetecilere, "Yabancılara mülk satışıyla ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Ben de bugün (dün) imzaladım. Birkaç bakanın imzası eksik, en kısa zamanda Meclis’e sevk edeceğiz" dedi. Bu konuda "biraz acele ettiklerini" belirten Unakıtan, ortadaki belirsizliğin giderilip, herkesin ne yapacağını bilebilmesi için tasarıyı biran önce yasalaştırmak istediklerini söyledi.

SATIŞA SINIR GELİYOR: Bayındırlık Bakanlığı’nca mart başında Başbakanlığa gönderilen düzenleme, gündemin yoğun olması nedeniyle ele alınamadı. İptal gerekçeleri doğrultusunda yabancılara mülk satışına sınır getiren tasarıda, yabancılara satılacak gayrimenkullerin, illerin yüzölçümünün binde beşini geçemeyeceğine ilişkin hüküm değiştirildi. Bayındırlık Bakanlığı’ndan bir yetkili, "Bu yüzölçümüne dere, nehir, göl ve imar dışı diğer bazı alanların da dahil olduğu gerekçesiyle itirazlar vardı. Şimdi bu değiştiriliyor" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız