SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pembe Tablo Çiziyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Malatya’da partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AKP hükümeti ve Ana Muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi.

Kurtulmuş, Has Parti iktidarında yapmayacakları 3 şeyi anlattı. Kurtulmuş’un Malatya’nın önemli devlet, siyaset ve sanat dünyasındaki kişilerini anlatırken Özal’dan bahsetti ama İsmet İnönü’den bahsetmedi. Kurtulmuş, isimleri sayarken yanlışlıkla Diyarbakırlı İzzet Altınmeşe'yi de Malatyalı diye belirtti.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, belirlenen miting saatinden yaklaşık 1 saat sonra geldiği Kernek Meydanı’nda ilk olarak Milletvekili adayları ile mitinge katılanları selamladı.

Kurtulmuş, konuşmasına parti olarak bir ilki gerçekleştirerek 18 günde partilerini kurarak tüm il ve ilçelerde örgütlenip seçimlere katılma hakkını elde ettiklerini belirterek başladı.

İktidara yürüyen bir parti olduklarını belirten Kurtulmuş, kendilerine gösterine destek nedeniyle teşekkür ederek, “Malatya çok güzel insanların bağrından çıkarmış bir ilimiz. Niyazi Mısri, Somuncubaba ve Sait Çekmegil gibi ufuk dünyasında yer eden şahsiyetlerin yanı sıra siyaset adamı olarak Turgut Özal, yine Recai Kutan gibi siyaset ve devlet adamını yetiştirmiş bir ilimiz olan Malatya, Kemal Sunal ve İzzet Altınmeşe gibi sanat dünyamızın önemli isimlerini yetiştirmiştir” dedi.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 33 yıl önce katledilen Malatya eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu’nu da anarken, 1 Mayıs 1977 ‘de Taksim’de katledilenlerin faillerinin bulunmasını isterken Hamido olayının da aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Kurtulmuş Türkiye’nin seçim süreci yaşadığını belirterek, iktidar ile ana muhalefet partilerinin her gün birbirlerini yiyecek gibi konuştuklarını ifade ederek, yüzde 25 işsizlik, binlerce atama bekleyen öğretmen ve Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısı konusunun konuşulmadığını vurgulayarak, “ Türkiye 9 yılda uygulanan politikalarla herkes borçlu oldu. Has Parti bunun için güçleniyor. Onların programının içinde halk yok. Hakça paylaşım yok. Tarım yok. Evlerin kapısına kömür ve makarna bırakıyorlar. 16 bin aile 620 Milyar TL ( 620 Katrilyon) lira alırken, vatandaşlara verilen yardımların toplamı bunun ancak yüzde 8.5’unu oluşturmaktadır. Bu kalkınma değildir. İktidarımızda Neo-Liberalizm uygulamalarını çöp tenekesine atacağız. AKP’nin önemli isimlerinden biri dün akşam TV’de bir programa çıkmıştı. Kendisine bir soru yöneltildi. 1.5 yaşındaki çocuk açlıktan ölüyor ne diyorsun diye. O kişi ‘Olur böyle şeyler’ diyor. Bunları yıkmak için Has Parti geliyor. 2000 yılından itibaren şeker pancarına kota uyguluyorlar. Niye Coni’ler mısırdan şeker elde etsin bize satsın diye.” dedi.

Kurtulmuş, ÖSYM’de yaşanan skandallar konusuna da değinerek ülkenin en güvenilir kurumlarından biri olan ÖSYM’nin 5 paralık hale getirildiğini belirterek, “ Bunlar işçileri taşeronlaştırmayı, sendikasızlaşmayı iyi olduğunu sanıyorlar. Utanmasalar ithal insanda isteyecekler. Ama söyleyemiyorlar. Yeterince nüfusumuz var. Türkiye kalkınıyor diyorlar. Pembe ekonomik tablo çiziyorlar. 16. büyük ekonomi diyorlar. Kişi başına milli gelirin 10 bin dolar olduğunu söylüyorlar. Şimdi ben size soruyorum. 4 kişilik bir ailenin bunların hesabına göre yıllık 40 bin dolar geliri olması gerekli. Kimin bu parası var Allah aşkına. Yüzde 25 insanımız işsiz, 20 milyon insanımız başkasının desteği olmazsa yaşayamayacak duruma getirilmiş” dedi.

Kurtulmuş, Has Parti iktidarında 3 yanlışı yapmayacakları sözünü verdi. Kurtulmuş; Firavunlaşmayıp halka tepeden bakmayacaklarını, Karun gibi ‘Devlet Malı Deniz’ gibi kaynakları kullanıp zengin olmayacaklarını ve yapılan yanlışlıklanın örtmek için dini istismar etmeyeceklerini ve Allah’tan başkasının karşısında diz çökmeyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız