SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pembe Trambüs' Mizah Dergisine Kapak!

0
Güncellendi - 2017-05-25 00:38:48
'Pembe Trambüs' Mizah Dergisine Kapak!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, MAŞTİ- İnönü Üniversitesi arasında çalıştırılan mevcut trambüslere ilaveten, sadece bayanların kullanması için kısa süre sonra sefere koyacağı "pembe trambüs" mizah dergilerine de konu oldu.

İnönü Üniversitesi'ndeki bir kısım bayan öğrencilerin yaptıkları ankete dayandırarak "bayanlara mahsus" trambüs talebi Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminden de onay görmüş, söz konusu trambüs hattında sadece bayanlara hizmet verecek "pembe trambüs" sefere konulması kararlaştırılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin halen 19 trambüs çalıştırdığı hatta çalıştırılacak olan "pembe trambüs"ler, imalatçı firmaya sipariş edilmiş, geçtiğimiz günlerde belediyeden yapılan açıklamada, bu araçların imalatının son safhada olduğu, Mayıs sonu ya da Haziran ayından itibaren hizmete sokulacakları duyurulmuştu.

Toplumda olumlu- olumsuz birçok eleştiriye yol açan, yaygın basın organlarında da zaman zaman manşetlere çıkan uygulama, son olarak "Uykusuz" mizah dergisine kapak konusu oldu. Derginin, 25 Mayıs Perşembe günü satışa çıkacak 2017/21 no.lu sayısında, "pembe trambüs"ün neden olacağı iddia edilen ayrışma ve bu aracı kullanmayan kadınların nasıl algılanacağına ilişkin iddiayı yansıtan bir karikatüre kapakta yer verildi.

Uykusuz Dergisi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Deniz (6 yıl önce)
    Yazık gerçekten yazık, bunlarla uğraşacaklarına, tabela başkanlığı yapacaklarına biraz daha ele avuca alınır birşeyler yapsalar keşke, ulaşımı iyileştireceğiz diyorlar hatları kiraya verip yeni araçlar aldık diyorlar ama hani nerde 2-3 gündür 6A ' yı hergün 40 dakka bekliyoruz akşam seferlerinde bunun neresi daha hızlı iyi bir ulaşım pembe trambüse harcayacak parayı birde hangi kritere göre verildiği bilmediğimiz ücrertsiz yolculuk kartlarına bir sınırlama getirip araç sayısını artırsalar daha faydalı olur, diğer konularda ise belediyenin ele avuca alınır yapmayı başardığı tek şey her yıl düzenlenen kitap fuarı eline yüzüne bulaştırmadan yaptığı tek şey bence
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (6 yıl önce)
    Kusura bakmayın ama Malatyamı rezil ediyorsunuz. Benim güzel yeşil Malatyamı sapıklar şehri algısı vermek büyük bir ayıp. Türkiye'de bir tek Malatyadamı bayan öğrenciler var. Koskoca İstanbul böyle bir uygulamalı kabul etmemişken siz sözde belediye başkanı troller tarafından yapılan şaçma bir imza kampanyasına hemen tav oldunuz. Ayıp be kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Malatyamızı yönetenlerin acıklı hali.Hani çağ atlamıştık.Demek ki çağ atlama şğyle dursun 100 yıl geriye gittik.Malatyamızı utandıranlar utansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Miktat canbay (6 yıl önce)
    Yalanmı yazılardan çukmu utandınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatya malatya raylı sıstemi olmayan malatya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (6 yıl önce)
    Tam oturmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    EVET YAZILARDA BUZLANACAK BİŞEY YOK 2 ADAMIN KADIN HAKKINDA MADEM PEMBE TRAMBUSE BİNMEMİŞ ARANIYOR YORUMU VAR GERÇEKTEN ÖYLE Bİ ALGI OLUŞMAYACAKMI KADINLAR DİĞER METROBÜSLERE BİNEMEYECEKMİ ERKEKLERLE AYNI OTOBÜSE BİNMEK İSTEMEYEN SÖZDE ÜNİVERSİTELİ KIZIN OKULDA NE İŞİ VAR OTURSUN EVİNDE HERYER ERKEK DOLU ÇIKMASIN BİYERE
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (6 yıl önce)
    YOBAZ İNSANLAR HER ZAMAN AYRIMCI OLMUŞTUR. KENDİ GİBİ OLMAYANLAR HEP DÜŞMANDIR. BU ÜLKE DE BU FİKİRLERİ DESTEKLEYENLERLE, BU KENT BU GÖRÜŞÜ DESTEKLEYENLERLE DOLUDUR. BU UYGULAMA POZİTİF AYRIMCILIK DEĞİL , SAPKIN İNSANLARIN PEMBE ARACA BİNMEYEN BAYANLARAR YAPILACAK BAKIŞIN AÇIK GÖSTERGESİDİR. AMA NERDE BUNU ANLAYACAK KAFA....
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş (6 yıl önce)
    Malatyada yaşayan bir öğrenci olarak düşünüyor ve öğrenci yoğunluğunu bilerek bunu yazıyorum.Gelecek trambusler sadece bir iki tane.Günlük seferleri de ayni şekilde olacaktir.35-40 bin öğrencinin olduğu bir şehir de sizce bu iki trambuse bütün bayan öğrencilerin binme şansı var mi ki, diğer ulaşım araçlarına binen bayanlar kötü karsilansin.Bunun ayrımına malatya halkı varir.Bunu bilincinde olmayan ve malatyadaki halkın içinden cikmayip bunu sabote etmek isteyen yeni yetmelere ve karikatürlere artik bu toplumun karni tok.Çünkü içiniz fesat sizin.Ama artik nafile geçmiş olsun size o trambusler gelecek, hayırlı ve uğurlu olsun güzel malatyama ve sizlere(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    dergi sapıklığını resmetmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (6 yıl önce)
    malatya haber yazıları neden kapatıyorsunuz adam gibi gösterin sene neden korkuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN ALİ (6 yıl önce)
    Yazıları niye buzladınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • normal otobüse binen kadınlara o yolun yolcusu diyorda o yüzden kapatmışlar malatyalı kadınları aşağılıyor yazıklar olsun belediyeye ne hale düşürdü ------pembe otobüse binmeyip bu otobüse biniyorsa kesin yolludur bu ****yazıyor
    0
    0
    Yanıtla