SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pembe' Trambüs Yeni Ders Yılında

0
Güncellendi - 2017-08-20 19:03:47
'Pembe' Trambüs Yeni Ders Yılında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece bayanların kullanması için alınan 2 adet pembe trambüsün yeni eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacağı belirtildi.

İnönü Üniversitesinde okuyan bir grup kız öğrencinin talebinin dikkate alınması sonucu siparişi verilen 2 adet pembe trambüsün ilk seferini yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştireceği bildirildi. Sadece bayanların kullanmasının amaçlandığı pembe trambüsler montajları yapıldıktan sonra Malatya’ya getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde toplu açılışlar için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete sokulan pembe trambüsler, uyguluma olarak Türkiye’de ilk kez Malatya’da denenecek. Kamuoyuna duyurulduğu ilk günden bu yana büyük ses getiren pembe trambüs projesi ile hem İnönü Üniversitesi ulaşımında kız öğrencilerinin yaşadığı olumsuzluklar ortadan kaldırılacak hem de ulaşımdaki yoğunluk azaltılacak. Bu olumsuzluğu ilk etapta 2 pembe trambüsle çözmeyi planlayan Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilerleyen dönemde pembe trambüs sayısını artırabileceği öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, pembe trambüs uygulamasıyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, “Bununla ilgili üniversite öğrencileri bir kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik hizmete sokacağız. Trambüsler ilerleyen günlerde hizmete girecek” ifadelerini kullanmıştı.

Japonya’da benzer uygulama var

Türkiye’de ilk kez Malatya’da başlatılacak pembe trambüs uygulamasına benzer bir uygulamaya Japonya’da var. Japonya'da trenlerde ve metrolarda sadece kadınların kullanabildiği kompartımanlar bulunuyor. Pembe ve beyaz renkli bu metrolar sadece kadınlar tarafından kullanılıyor. Bazı araçlarda tüm kompartmanlar kadınlara tahsis edilirken bazılarında ise belli kompartımanlar sadece hanımların kullanımına sunuluyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • emin (6 yıl önce)
    Ahmet HAKAN hürriyet gazetesindeki köşesinde bugün (22/08/2017) bu konuya değinmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Konya lı (6 yıl önce)
    Konya da oturuyorum kızım malatya inönü yü kazandı bu uygulamayı internette gördüm çok mutlu oldum kızımı rahatlıkla malatya ya gönderebilirim keşke tüm illerde bu uygulansa burdan sayın belediye beşkanıma şükranlarımı sunuyorum Allah razı olsun böyle bir uygulamadan
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (6 yıl önce)
    güzel tam hedef ettiniz bayanları. artık sapıkların aramasına gerek yok pembeye boyayıp paketleyip gönderiyonuz
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    şimdi karışık otobüse binen kız kardeşlerimize ne diye bakılacak bu durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Japonya'da o kadar güzel uygulama var iken ala ala içinde "zihninize en uygun" uygulamayı mı alıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla