SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Penaltımız Verilmedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:21
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Yeni Malatyaspor sahasında İstanbul ekibi Gaziosmanpaşaspor'a 1-0 mağlup oldu. 
 
Karşılaşma sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, kazanabilecekleri bir karşılaşmayı kaybettiklerine dikkat çekti. 
 
Tecrübeli teknik adam, net pozisyonları değerlendiremediklerini kaydederek, "Deplasmandaki Diyarbakırspor galibiyetinden sonra iç sahadaki hem şansızlığımızı kırmak adına hem de üzülen gerçek taraftarımızı biraz olsun mutlu etmek adına bu karşılaşmayı kazanmak istiyorduk. Maçı iki bölüm olarak değerlendirebiliriz. Maçın ilk yarısı oldukça iyi oynayan, maçın hakimi olan, 4 tane net gol pozisyonu yakalayan ve de verilmeyen net bir penaltı; bütün bunlar üst üste geldikten sonra hiç ummadığımız bir anda
kalemizde golü gördük. Maalesef bir anlık bir dikkatsizlik yüzünden gol yedik. Sonraki bölümde de yine fazla risk alarak, en azından beraberliği yakalamak adına rakip alana yüklensek de, maalesef maçı kaybettik. Hem biz hem futbolcularımız hem kulübü yöneten insanlar hem de gerçek taraftarlarımızın üzüldüğü bir gün oldu. Kazanabilirdik, kazanmalıydık. O pozisyonları da yakaladık. Eğer onları değerlendirebilseydik, maçın hakemi yüzde yüz penaltıyı cesaret edip verebilseydi, bugün buradan 3 puanla ayrılabilirdik. Ama maalesef mağlup olduk" dedi. 
 
Son vuruşlarda futbolcuların eksik kaldığını belirten Kılıç, "Gol noktalarında, rakibin birinci bölgesinde, rakip alandaki etkinliğimiz ve son vuruşlar oldukça etkisizdi. Orada sorumluluk alma, cesaret etme, sakin olma önemli şeylerdi. Bu konularda eksikliğimiz vardı. Daha sakin olup, daha mantıklı vuruşlar çıkarabilseydik, skor daha farklı olabilirdi. En büyük eksikliğimiz bunlardı" ifadelerine yer verdi. 
 
"İÇ SAHADA SIKINTIMIZ VAR" 
Kılıç, iç sahada galip gelememenin verdiği bir sıkıntı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Diyarbakırspor maçında daha az pozisyon bulduk. Ama galip geldik. Bulduğumuz pozisyonları daha sakin, daha rahat oynayarak maçı lehimize çevirdik. Gaziosmanpaşaspor karşısında rakip alanda oynadık, çok pozisyon dulduk. Ve bana göre yüzde yüz gol olması gereken pozisyonlar vardı ama maalesef olmadı. Sahamızda yaklaşık 1 aydır maç kazanamadık. Onunda verdiği bir sıkıntı var. Son Balıkesirspor maçının özellikle ikinci yarısı oldukça sıkıntılıydı. O şansızlığımızı da bir an önce kırmak istiyorduk. Onun içinde kendi sahamızda oynadığımız bu maç çok önemliydi. Maalesef istediğimizi ve düşündüğümüzü özellikle ikinci yarıda sahaya yansıtamadık." 
 
Gaziosmanpaşaspor Teknik Direktörü Hasan Saka ise, "Malatya, köklü ve Süper Lig görmüş bir şehir. Onun içinde burada galip gelmek güzel. Tabi bu maç hem bizim hem de Yeni Malatyaspor açısından gidip gelen bir karşılaşma oldu. Özellikle ikinci yarıdaki final paslarındaki eksikliğimiz farkın daha da açılmasını engelledi. Ama kırılma anları oldu. O kırılma anlarında Yeni Malatyaspor'un özellikle ilk yarı yüzde yüz kaçırdığı gol pozisyonu oldu. Onlar gol olsa maçın skoru belki de değişecekti. Bizim açımızdan galibiyet güzel. Eğer maçın geneline bakarsak, eşit bir karşılaşmaydı. Ama biz attık, biz kazandık" ifadelerini kullandı.
 
FOTO: Teknik Direktör Gürses Kılıç (Mehmet Göresiye)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız