SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Penaltıyı Attırdı, Maçı Bitirdi: 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, galibiyet umuduyla gittiği Mardinspor deplasmanında, aslen Ordu'lu olan Denizli bölgesi hakemi Sinan Baş'ın, uzatma süresinin son dakikasında verdiği penaltı kararından gelen golle 1-0 mağlup oldu. Geçtiğimiz yıllarda da "tartışmalı" maçlara imza atan hakem, Mardinspor'un penaltı golünün artından santra yapıldıktan hemen sonra maçı bitirdi. Penaltı kararı, Malatyasporlu futbolcuların büyük tepkisine yolaçtı. Bu arada, karşılaşma sırasında Malatyaspor birçok net gol fırsatından yararlanamadı. Taner, Serdar Samatyalı ve Atilla'nın topları direklerde patladı. Maçın son dakikalarında, Taner'in yerine giren Celil, Malatyaspor'un etkili ataklar geliştirmesinde büyük rol oynarken, bu futbolcunun çabası mağlubiyeti engelleyemedi.

...

STAD: Mardin 21 Kasım

HAKEMLER: Sinan Baş, Özgür Kaya, Okan Deniz Kılıçcı, 4. Hakem Hüseyin Sabancı

MARDİNSPOR: Vedat (Dk. 20 Levent), Levent, Murat, Emre, Mehmet Çolak, İsmet, Onur, Ferdi, Erkan, Şehmuz (Dk. 65 Canpolat), Burak,

YEDEKLER: Yk. Levent, Niyazi, Cevat, Ali Köse, Sertan, Canpolat, Yunus,

MALATYASPOR: Şenol, Serdar Samatyalı, Ramazan, Alper, Johanson (Dk. 61 Atilla), Serdal, Hakan Söyler, Mehmet Budak, Serkan Bensol, Taner (Dk. 78 Celil), Effa,

YEDEKLER: Yk. Bora, Recep, Atilla, Ulaç, Turgay, Celil, Eray.

SARI KARTLAR: Dk. 12 Murat, Dk. 25 Onur (Mardinspor) Dk. 12 Taner, Dk. 57 Mehmet Budak, Dk. 59 Johanson (Malatyaspor)

GOL: Dk. 90+3 İsmet (penaltı) (Mardinspor)

4. dakikada Mardin'in kullandığı korner atışında kaleci Şenol müdahale etti. Kritik bölgedeki müdahalede hakem Şenol'a faul yapıldığı kararı verirken, Mardinli futbolcular topun gol çizgisini geçtiği itirazında bulundular.

24. dakikada orta alanda Hakan Söyler topu Taner'e bıraktı. Bu oyuncu, sol çaprazdan sağ ayağının içiyle vurdu. Kaleci uzandı, ancak top direkten döndü. Effa hamle yaptı, ancak aut.

36. dakikada Mardin'li Erkan cezaalanına girdi, top kontrolunu iyi sağlayamayınca Malatyaspor defansı son anda uzaklaştırdı. Alper uzaklaştırdı.

Hakem sakatlıklar dolayısıyla ilk yarıya 6 dakika süre ekledi.

Uzatma dakikalarında Ramazan Kahya, orta alandan götürdüğü topla Mardin kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Yerden vurdu, kaleci ayaklarıyla çıkardı.

İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

48. dakikada Malatyaspor tehlikeli bir atak geliştirdi. Taner'in aşırdığı topla buluşan Effa kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci tehlikeyi uzaklaştırdı.

51. dakikada bu kez Mardinli Murat cezaalanına girdi, Şenol son anda müdahale ederek gole izin vermedi.

86. dakikada Celil cezaalanına girerken kendini yerde buldu. Sol çaprazdan verilen serbest atışı Serdar Samatyalı kullandı. Kaleci Levent'in son anda müdahale ettiği top direğe çarpıp, kornere çıktı. Sonuç yok.

88. dakikada Celil'in pasıyla Atilla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top kalecide..

Maçın 4. hakemi oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

90+2. dakikada Malatyaspor yine mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Celil'in taşıdığı topla buluşan Serkan Bensol ortaladı. Effa vurdu, top Atilla'nın önüne geldi. Bu futbolcunun vuruşunda top kale direğine çarpıp yandan auta çıktı.

90+3'de Mardinspor kontraatak geliştirdi.Cezaalanına giren Erkan, Malatyaspor'lu defans oyuncusu Alper'le birlikte yerde kaldı. Maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. Bu karara Malatyasporlu futbolcular itiraz ettiler, karar değişmedi ve atışı kullanan İsmet, Mardinspor'u 1-0 öne geçirdi. Malatyaspor santra yaptıktan hemen sonra hakem maçı bitirdi. Maçtan sonra da hakemin son saniyelerde verdiği penaltı kararına itirazlar sürdü.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız