SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pençe Şehitleri İçin Hakkari'de Tören

0
Güncellendi - 2019-05-30 00:44:06
Pençe Şehitleri İçin Hakkari'de Tören
A- A+ PAYLAŞ

Pençe Harekatı'nda Goraspi Dağı bölgesinde arazi arama faaliyeti icra ederken tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi.

29 Mayıs 2019 tarihide Pençe Harekatı'nda Goraspi Dağı bölgesinde arazi arama faaliyeti icra ederken teröristler tarafında tuzaklanan el yapımı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu Giresun ili Espiye ilçesi doğumlu Piyade Teğmen Raşit Aydın, Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan şehit olmuştu.

Şehit Aydın ve Taşhan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Mustafa Pala, Mustafa Duruk, İdris Koç, Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Derneği Hakkari Şube Başkanı Abdurrahman Er, AK Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, askeri erkan, polis memurları ve kurum amirleri katıldı.

Şehit töreni Hakkari Dağ ve Komando Tugayından görevli Binbaşı Savaş Çağlar'ın, şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından duaların okunmasının ardından Giresun Espiye doğumlu Piyade Teğmen Raşit Aydın ve Kahramanmaraş Türkoğlu nüfusuna kayıtlı Piyade uzman Çavuş Mehmet Taşhan’ın naaşları arkadaşlarının omuzlarında taşınarak helikoptere alındı.

Hakkari, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız