SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pentagon İlk Kez Doğruladı!

A- A+ PAYLAŞ

ABD’nin Irak’ta dağıttığı silahların PKK’nın eline geçtiği Pentagon tarafından ilk kez açıklandı!

Pentagon doğruladı !

Son dönemde Güneydoğu’da yapılan PKK operasyonlarında teröristlerle birlikte ele geçirilen Amerikan silahlarının, ABD tarafından Irak ordusu ve polisine dağıtılanlardan olduğu kesinleşti. New York Times gazetesi Türk yetkililerin bu konudaki iddialarının ardından Pentagon’un geçtiğimiz ay soruşturma komitesi üyesi Jim Haynes’i Ankara’ya gönderdiğini kaydetti. Habere göre, Haynes’e Türkiye’de yürüttüğü temaslar sırasında PKK’lı teröristlerden elde edilen silahların seri numaraları gösterildi. Amerikalı yetkili bu seri numaralarını kontrol ettiğinde silahların gerçekten de Amerika tarafından 2004-2005 yılları arasında Irak polisi ve ordusuna verilenler olduğunu tespit etti. Bu dönemde Irak güvenlik güçlerinin eğitiminden sorumlu olan general şu an Irak’taki Amerikan güçlerinin de komutanı olan General David Petraeus’tu...

Sorumlu kadın subay mı?

Ancak Pentagon tarafından açıklanan 190 bin kayıp silahın nerede olduğu konusunda açılan soruşturma lojistik biriminin başındaki bir kadın subay üzerine kilitlendi. Pentagon yarbay rütbesindeki subayın adını Levonda Selph olarak açıkladı. Bu gelişmelerin ardından dün bir basın toplantısı düzenleyen Pentagon sözcüsü Geoff Morrell PKK’ya ulaştığı tespit edilen silahların çoğunun Glock marka tabanca olduğunu, sayılarının ise “onlar ya da yüzlerle” ölçüldüğünü söyledi. Morrell, Savunma Bakanı Gates’in, Irak’taki ABD çıkışlı silahların akıbeti konusundaki haber ve söylentilerden büyük rahatsızlık duyduğunu ve ABD kökenli silahların istenmeyen ellere geçtiği iddialarının yerinde araştırılması için, Pentagon başmüfettişi emekli Korgeneral Claude Kicklighter’in, gelecek hafta 18 kişilik bir heyetle Irak’a gideceğini açıkladı. Sözcü, Türkiye’nin iddia ettiği gibi Irak’taki Kürt grupların kendilerine verilen silahları PKK’ya aktardığına ilişkin bir kanıtın ise ellerinde olmadığını anlatarak ekledi: “Eğer ABD çıkışlı silahlar Türkiye’de teröristlerin eline geçmişse, bu ABD’nin resmi politikası değildir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız