SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peres: 'Türkiye ile Çatışma İstemiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Tartışmalı oturum sonrası Peres'in, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak 5 dakika konuştuğu ve özür dilediği belirtildi. Ancak İsrail'den bugün yapılan açıklamada "özür dilenmediği" vurgulandı. Son açıklama ise halen Davos'ta bulunan Peres'ten bu sabah geldi. Peres "Türkiye ile çatışma istemiyoruz" dedi.

ONA OLAN SAYGIM DEĞİŞMEDİ

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres bugün, Dünya Ekonomik Forumu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı tartışmanın Türkiye ile ilişkilerini etkilemeyeceğini ümit ettiğini söyledi.

Forumun yapıldığı İsviçre'nin Davos kasabasında gazetecilere konuşan Peres, Türkiye ile çatışma istemediklerini belirterek, "bizim Filistinlilerle sorunumuz var" dedi.

Tartışmadan sonra Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirten Peres, "Bunun kişisel veya ulusal bir sorun olarak görmüyorum. İlişkiler olduğu gibi kalabilir. Ona olan saygım değişmedi. Bu bir görüş alış verişiydi ve görüşler görüştür" dedi.

TÜRKİYE'NİN ARABULUCU GÜCÜ

Peres, Türkiye'nin Ortadoğu'daki arabulucu gücünün devam etmesini umduğunu dile getirerek, "Türkiye, İran'a bir cevap olmalı. Ortadoğu'ya bir seçenek sunuyorlar. Umarım bunu yapmaya devam edecekler” dedi.

Şimon Peres, paneldeki diğer konuşmacıların "çirkin" bir İsrail portresi çizmesi üzerine sert bir dille konuşmak zorunda kaldığını kaydetti.

PERES: ÖZÜR DİLEMEDİM

Uluslararası haber ajansı AFP ise, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Erdoğan'dan özür dilemediğini duyurdu. AFP'ye açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı sözcüsü Ayelet Frish, Erdoğan'dan özür dilendiği haberini yalanladı. Frish, "Özür dilendiği açıklanması doğru değil" dedi. İsrailli sözcü, Erdoğan'ın telefonla konuşma sırasında tavrının Peres'e karşı olmadığını, ancak oturumun moderatörüne karşı olduğunu belirttiğini de özellikle vurguldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, “olanlardan son derece üzgün olduğunu ve dostların zaman zaman kendi aralarında tartışabileceğini” söyledi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Şimon Peres, Başbakan Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak Erdoğan'a her zaman büyük saygı duyduğunu söyledi. Peres'in, telefon görüşmesinde şunları söylediği bildirildi:

“Bugün olanlar için son derece üzgünüm. Dostlar zaman zaman kendi aralarında tartışabilirler. Herşeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne ve başbakan olarak size her zaman büyük saygı duydum. Kendimi Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın dostu olarak görüyorum. Başbakan olarak size olan saygım ve takdirim her zaman sürmüştür.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız