SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Performans Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:53
Performans Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Konak kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı Performans Sergisi’nin açılışı yapıldı. 

Yeşil Konak Merkezleri’nde hobi, kişisel gelişim ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin uzun bir dönem süren hazırlık çalışmalarından sonra ortaya çıkardıkları farklı ve değişik eserlerin yer aldığı Performans Sergisi’nin açılışı yapıldı. MalatyaPark AVM’de düzenlenen sergi açılışına Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Salih Urfalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, Malatya Girişim Grubu Üyelerinden eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, YEKSAM yetkilileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, açılış sırasında yaptığı konuşmada, Yeşil Konak Merkezleri’nde açılan ücretsiz kurslara katılan kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı ve 3 gün boyunca devam edecek olan sergiye tüm Malatyalıları davet etti.

BABAHANOĞLU: “ESERLER GÖZ KAMAŞTIRICI”

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise sergideki eserlerin göz kamaştırıcı olduğunu ve eserlerin altında alın teri yattığını vurguladı. Yeşil Konaklarda kültürel ve sanatsal yönden çok faydalı işlerin yapıldığına dikkat çeken Babahanoğlu, “Yeşil Konaklar ile Halk Eğitim Merkezimiz ortaklaşa çalışmalar yaparak oldukça başarılı işler çıkartıyorlar. El emeği göz nuru olarak ortaya çıkarttıkları, ürünlerin sergilenmesi tanıtılması, halka duyurulması amacıyla üç gün boyunca Malatya Park AVM’de sergilenecek. YEKSAM’da görevli tüm eğitmenlere her yaştan vatandaşımıza meslek ve vasıf kazandırma noktasında verdikleri emek ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyesine eski belediye binalarını Yeşil Konaklar haline getirerek gençlerimize ve dezavantajlı gruplarımıza yönelik el emeği göz nuru sanatsal değeri olan eserlerin ortaya çıkartılmasını sağladıkları içinde Başkanımıza ve ekibine tebrik ediyorum. Sergimiz tanıtım amaçlıdır, aslolan atölyelerde genç kızlarımızın çeyiz yaparak geleceklerine yaptıkları katkının yanı sıra hanımlarımızın üretip satışını yaptıkları ürünlerle kendi ev bütçelerine yaptıkları katkıdır. Ayrıca kurslara katılanların farklı sanat dalları öğrenip psikolojik olarak kendi öz benliklerine yaptıkları katkıdır. Bu serginin ortaya çıkartılmasını ve açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra YEKSAM yetkilileri, öğretmenler ve kursiyerler, eserler hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yaptı. Sergi 12 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız