SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Performansımız Artacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "Bu yıl performansımız, el birliği ile daha da artacaktır" dedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda 2009 yılı çalışmalarını İl Genel Meclisi üyelerine, yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte slayt eşliğinde anlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 1,5 yıldan beri görevde olduğunu hatırlatıp, "Bu çalışmalar bir nevi karnemiz sayılıyor" şeklinde konuştu. Öncelikle İl Özel İdaresi'nin kurumsal yapıya kavuşturmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Sami Er, "İşgücü kayıpları ortadan kaldırılıp verimli çalışma dönemine girildi. Mesela, filo çalışma sistemi
getirildi. Böylece verimli çalışmalar gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Verimin artmasıyla ilgili örnekler de veren Er, "Mesela bir iki örnek verecek olursak, birinci kat asfalt bir önceki yıla göre yüzde 145, stabilizede de yüzde 101 artış oldu. Laboratuvarda ise iş yapma 20 kat arttı. Hedefimiz bölge laboratuvarı olmaktır. Ağaçlandırma çalışması ise 2008'de bin 700 dekar iken, 2009'da 2 bin 630 dekara yükseldi. Bunlar rakamlardan birkaçıdır" dedi.

Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde yaptıkları güneş enerjisi kullanarak içme suyu pompalarının çalıştırılması hizmetini diğer ilçelere de yaygınlaştıracaklarına dikkat çeken Sami Er, il çevre düzeni planı çalışmasında da belediye ile birlikte lokomotif görevi yaptıklarını ifade ederek, şunları belirtti:

"İl çevre düzeni planı çok önemlidir. Şimdiye kadar çıkarılmamış. Bu çalışma ile Malatya'nın geleceği planlanacak."

Tek adımda çözüm yapılması için İl Özel İdaresi'nde süper hizmet masası kurduklarını vurgulayan Er, "Bunun meyvelerini önümüzdeki günlerde alacağız. Vatandaş, süper hizmet masasına gelecek ve buradaki görevliler vatandaşa yardımcı olacak. Yani vatandaş, müdür müdür dolaşmayacak" şeklinde konuştu.

Hizmet alanlarının çok geniş olduğunu, duble yolların kenarındaki çöplerin toplanmasından, tarihi eserlerin projelerine destek vermeye, köylere, yol, su, kanalizasyon ve köprü yapımı hizmetinden eğitim, sağlık, tarım gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Er, "Bu yıl performansımız el birliği ile daha da artacaktır" dedi.

Bu yıl özellikle su konusunda ağırlıklı hizmet yapacaklarını dile getiren Sami Er, "Bunun için 10 milyon TL kredi borçlanmasına da gidiyoruz. Talepler çok. Hepsini bir anda karşılama imkanımız yok. Aciliyeti olandan başlayıp, vatandaşa en iyi hizmeti götürmek için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız