SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Perinçek Türkiye'yi Savunacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:23
'Perinçek Türkiye'yi Savunacak'
A- A+ PAYLAŞ

İşçi Partisi (İP) Malatya İl Başkanı Arif Doğan, Soykan Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında Ermeni soykırımı iddialarının uluslararası ve emperyalist bir yalan olduğunu söyledi. 

100 yıllık Ermeni soykırımı yalanının tarihin çöplüğüne atılacağını belirten İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan, “100 yıllık davayı çözüyoruz. Ermeni soykırımı uluslararası yalanına karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 28 Ocak’ta Strazburg’ta son noktayı koyacak. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 28 Ocak günü Strazburg’daki mahkemeye katılması için hakkındaki yurtdışı yasağı kalktı ve o mahkemeye katılacak. Tüm Türkiye’de ve dünyada bununla ilgili destek çağrıları yapılıyor” dedi.

Doğu Perinçek’in, 1915 olaylarıyla ilgili İsviçre’de yaptığı konuşmalar nedeniyle 2007 yılında çeşitli mahkumiyet cezalarına çarptırıldığını hatırlatan Doğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ise Doğu Perinçek’in İsviçre aleyhine 2008’de yaptığı başvuruyu karar bağladığını söyledi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını İsviçre’nin temyiz etmesi üzerine davanın 28 Ocak’ta Büyük Daire’de görüleceğini belirten İl Başkanı Doğan, İsviçre’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de taraf olduğu davaya Ermenistan’ın da müdahil olduğunu söyledi.

Davanın tarafı olarak Türkiye’yi temsil eden Doğu Perinçek’in Strazburg’ta Türkiye’yi savunacağını ifade eden Doğan, davanın Perinçek lehine sonuçlandığı anda Türkiye’nin etrafında Ermeni soykırımı yalanı kuşatmasının da dağılacağını ve bu nedenle görülecek davanın sadece Doğu Perinçek’in değil, tüm Türkiye’nin davası olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız