SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Perişan Park!

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatyalıların nefes alacağı ender yerlerden biri olan Sümerpark’taki, özellikle kamuya açık alanların bakımsızlığı nedeniyle perişan hale gelmesi park ziyaretçilerinin eleştirilerine neden oldu. Parkın kamuya açık alanları olan yürüyüş yollarının kırık- dökük, çökük ve göl birikintilerinin görüntüsü, yeşil alanların bakımsızlığı nedeniyle çöp ve çamur yığınına dönüşmesi, çiçeklerin gerektiği gibi sulanmaması nedeniyle kurumuşluğu, havuzların temizlenmemesi, ışıklandırma armatürlerinin kırık döküklüğü ziyaretçileri olduğu kadar duyarlı vatandaşları da çileden çıkardı.

Park alanı olarak vatandaşa ücretsiz hizmet vermesi amacı ile projelendirilen ve yaklaşık 2.5 yıl önce hizmete giren Sümerpark’ın  kamuya ait alanları bakımsızlıktan viraneye döndü.

Park alanı olarak projelendirilmesine rağmen, büyük bölümü kiralanarak ticari alana dönüştürülen Sümerpark’ta  yürüyüş yollarında gölcükler oluşması, kaldırım taşlarının kırılması ve zemin malzemesinin (dolgu) standartlara uygun olmaması nedeniyle yolların çökmesi ile birlikte vatandaşın ücretsiz yararlandığı yeşil alanlar, çamur ve çöp alanına dönüşmesi ve yer yere sararması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Konu ile ilgili olarak konuşan vatandaşlar; “ Parklar ticari alan değildir. Merkezde nefes alacağımız ender yerlerden biri olan Sümerpark, tamamen ticarileşmiş durumda. Ticari olmayan alanlar da bakımsızlıktan perişan hale dönüşmüş. Hatta yürüyüş yolları bile çökmüş, kırılmış ve gölcükler oluşmuş durumda. Yolların bakımı için de vatandaştan para mı bekliyorlar, bu nasıl hizmet anlayışı? Sadece yollar mı? Oturacağımız dinleneceğimiz yeşil alanlar bile çamur ve çöp deryasına dönüşmüş durumda.” diyerek, parkın durumunu ve yetkililerin ilgisizliğini eleştirdiler.

Öte taraftan sulama hidroforlarında meydana gelen arıza nedeniyle yeşil alanların sulaması gerektiği gibi yapılamayınca çiçekler solmaya çimenler sararmaya başladı. Ayrıca, havuzların fıskiyelerinin çalışmadığı ve ışıklandırmaların yeterince yapılmadığı da Sümarpark alanının perişan görüntüsünü daha da pekiştiriyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız