SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiliğin de Haberi Var!. Yoğun Kar Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-12-27 19:45:55
Valiliğin de Haberi Var!. Yoğun Kar Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji, Malatya'da Çarşamba günü karla karışık yağmur, Perşembe ve Cuma günleri de yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Malatya Valiliği de, aynı doğrultuda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya'nın da dahil olduğu bölge için yapılan hava tahmini ve uyarılar şöyle:

"Beklenen Meteorolojik Hadise

Bu geceden itibaren balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğimiz tahmin ediliyor.

Genel Durum

Bölgemiz üzerinde etkili olan sisteme ilave olarak 28.12.2016 Çarşamba gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğimiz tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, yağışların Bingöl ve Tunceli’de kar yağışı, Elazığ ve Malatya’da karla karışık yağmur, Adıyaman’da ise yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin; 29.12.2016 Perşembe ve 30.12.2016 Cuma günleri de bölgemiz genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de yoğun kar yağışı, Adıyaman’da ise kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; 2016 yılının son gününe kadar bölgemiz genelinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Perşembe günü güneydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meydana gelecek yoğun kar yağışları nedeniyle, bölgemiz illerini birbirine bağlayan karayollarında ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarının bölgemizde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Oluşması Muhtemel Riskler

Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BU KEZ VALİLİĞİN HABERİ VAR!..

Bu arada, Meteoroloji'nin kar uyarısı, Malatya Valiliği'nce de bir "basın bülteni" ile kamuoyuna duyuruldu.

İki hafta önce, uyarıları daha önceden yapılmasına rağmen beklenen kar yağışına karşı herhangi bir düzenleme yapmayan ve özellikle okulları tatil etmeyerek öğrencilerin yoğun kar yağışı yüzünden perişan olmasından dolayı eleştirilere uğrayan Valiliğin, 29- 30 Aralık günü beklenen yağışla ilgili bülten yayınlaması, bu kez aynı duyarsızlıkta olmayacağı tahminlerine yolaçtı.

Ayrıca, Malatya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de, kar yağışına geçen seferki gibi hazırlıksız yakalanmayacağı umuluyor.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • reel (7 yıl önce)
    meteorolojı bolge mudurlugu nıye elazıga gıttı hala bı cevap alamadık vekılcıklerımızden,ya da ben mı duymadım
    0
    0
    Yanıtla
  • dr cengiz (7 yıl önce)
    ciddi meteoroloji sitelerinin hiçbirinde malatyaya yönelik bu hafta ciddi yoğun kar yagısı tahmini yok nerden cıkardınız bu haberi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (7 yıl önce)
    UMUT FAKİR'İN EKMEĞİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (7 yıl önce)
    Insallah belediyeninde haberi vardir
    0
    0
    Yanıtla
  • FBAY (7 yıl önce)
    kaç gündür yogun kar diyosunuz başkada bişey demiyosunuz....nasıl bir tahmınde bulunuyosanız artıkk.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATİLLA (7 yıl önce)
    valla bunu özellik le çok çok büyüüüüüük şehir belediyemize bildirmek lazım uyuyan onlar
    0
    0
    Yanıtla