SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Personel Alımlarını Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:20
Personel Alımlarını Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi personel ilanı ve yurt genelinde gerçekleştirilen kamu personel alımlarını TBMM’ye taşıdı. 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sözleşmeli personel alım ilanında 1 adet sağlık teknikeri için şart koşulan ‘En az 400 adet nöroradyolojik işlemler (majör serebral vasküler) vakalara katılarak tecrübe sahibi olduğunu belirtir ve erişkin ve pediatri kalp damar cerrahisi vakalarında TOF, VSD, ASD, AV kanal defekti senning BT shunt, glenn shunt, aort koarktasyonu gibi en az 700 vakanın anestezisinde ve cerrahisinde aktif olarak katılmış olmak’, destek personeli için şart koşulan ‘En az 8 yıl eğitim kurumlarının bilgisayar laboratuvarı destek hizmetinde deneyim sahibi olmak’ maddelerinin ciddi şüpheleri beraberinde getirdiğini belirten Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Bahse konu personel alım ilanıyla ilgili tarafınıza ulaşmış bir şikayet var mıdır? Var ise konuyla ilgili inceleme yaptırılması düşünülmekte midir?” dedi. 

Yurt genelinde gerçekleştirilen kamu personel alımlarında özellikle A Grubu kadrolar olarak nitelendirilen kaymakamlık, müfettişlik gibi alımların yapılması esnasında mülakat sınavlarının ‘kurumların kendi adamlarını alma’ formülü olarak ifade edildiğini savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

“Bunun en iyi örneklerinden biri Malatya Arguvan doğumlu Ali Haydar Kara isimli gencin 3 kez yazılı sınavı geçmesine rağmen mülakatta elendiği adli yargı hakim ve savcılık sınavlarıdır. Kara’nın mülakat sınavında elenme sebebi doğum yeri ve dünya görüşü olarak basında yer almıştır. Yazılı sınavlarda üstün başarı gösteren kişilerin mülakatta elenme sebepleri araştırılmış mıdır? Mülakat sınavlarının şaibeli olduğu iddialarıyla ilgili bugüne kadar bir inceleme yapılmış mıdır? Hükümetinize yönelik ciddi eleştirilere sebep olan bu uygulamaların eşit ve tarafsız bir şekilde olması için yeni bir sistem geliştirilmesi düşünülmekte midir?”

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız