SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Personel Bu Yasayı Bilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:18:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği birimleri, ilçe kaymakamlıkları ile kamu kurum ve kuruluşların yönetici ve idari amirlerine hizmet içi eğitim başladı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında düzenlenen eğitime valilik birimlerinde görevli müdür, şube müdürü ve şef, kaymakamlıklardan yazı işleri müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarda Valilik tarafından ön incelemeci olarak görevlendirilecek eğitim denetmeni, araştırmacı, uzman ve uzman yardımcısı gibi personeller katıldı.

Vali Yardımcısı Kurnaz, eğitim öncesi yapmış olduğu konuşmada “Bugün valiliğimizin düzenlediği bir hizmet içi eğitim programında daha beraberiz. 44873 sayılı Memurlar ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uygulamaları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Disiplin Hükümleri, soruşturulan veya soruşturan olarak her zaman karşı karşıya geleceğimiz bir konu. Soruşturmacı olarak görevlendireceğimiz siz arkadaşlarımızın daha donanımlı, daha bilgili ve konusuna hâkim bir şekilde soruşturma yapması bizim için çok büyük önem taşıyor, çünkü sonradan verilecek hatalı kararlar, hatalı işlemler yargı tarafından bozularak dönebiliyor. Bu eğitimdeki amacımız bu tür hatalı kararlar verilmesini baştan önlemek sizlerin bilgi ve becerilerini arttırmaktır. Ben başta Sayın Mülkiye Başmüfettişimiz Mehmet Uğur Kılıç olmak üzere katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Mülkiye Başmüfettişi Kılıç da eğitim öncesi yaptığı konuşmada, “44873 sayılı Memurlar ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun 1999 yılının sonunda çıkartılmış bir yasadır. Yasanın çıkarılış nedeni Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan bir yasadır. Yasa Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmış bir yasadır. Her ne kadar Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmış ise de uygulayıcısı tam anlamı ile söylersek yüzde 90 oranında İçişleri Bakanlığınca uygulanan bir yasadır. Bu sebepten dolayıdır ki Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlardaki personelin bu yasayı çok iyi bilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bugün gerçekleştirilen 44873 sayılı Memurlar ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uygulamaları eğitiminin ardından yarın gerçekleştirilecek olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Disiplin Hükümleri Eğitimi ile 2 günlük hizmet içi eğitim tamamlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız