SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Personel ve İşveren İçin Önemliydi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:40
A- A+ PAYLAŞ

5084 sayılı teşvik kanunun sona ermesi nedeniyle iş verenlerin sıkıntılı olduğu bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Rıdvan Budak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin işveren değil de devlet tarafından karşılanması olan 5084 sayılı kanunun 31 Aralık 2012 itibariyle sona ermesi nedeniyle işverenler olarak sıkıntılı olduklarını bildirdi. Rıdvan Budak, “5084 sayılı kanundan bugüne kadar faydalanıyorduk. Bu kanun, personel ve işveren için önemliydi. Kişi başına 120 TL fayda sağlanıyordu. İşveren için 10 işçiden 1’ine katkı sağlanmış oluyordu. İşsizlik açısından önemliydi” diyerek, daha sonra şunları söyledi:

“2012’de Malatya’da 17 bin kişi bu teşvikten yararlandı. Organize sanayi bölgesi ve diğer işverenler bu teşvikten yararlanıyordu. Teşviklerden yararlanarak çalışan sayısı arttırılmıştı. Dolayısıyla 5084 sayılı teşvik kanunun sona ermesi nedeniyle işverenler olarak sıkıntıya girdik.”

“Teşviğin devam edeceği konusunda Başbakanımızdan hala ümidimiz var” diyen Budak, “Mesleki teşekküller ve sivil toplum kuruluşları ile siyasiler bu konuda başta başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlarla görüştüler. Yapılan bu görüşmelerin olumlu sonuç vereceğini ve sayın başbakanımızın bu seslere kulak vereceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız