SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Personelin Büyük Katkısı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:42
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gezi olaylarını uzantısı olarak Malatya’da gerçekleşen eylemlerde Malatya Emniyetinin sabırlı ve duyarlı hareketleri için teşekkür ettiler. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Deniz Yıldızı Projesinden yararlanan çocuklar ile TEM, Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şubesi personeline iftar yemeği verildi. Emniyet Bölge Trafik Tesislerindeki iftara Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Orhan Erdim, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy ile emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ile emniyet mensupları katıldılar.

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, “Bugün sayın valimizin destekleri ile çok özel bir iftarı gerçekleştiriyoruz. Zira bizim için ayrı bir anlamı olduğu için özel diyorum. Özellikle, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelimiz, alanda sürekli beraber oldukları TEM ve Güvenlik Şube Müdürlüğü personelinin bir araya gelmesine vesile oldular. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu Deniz Yıldızı Projesi kapsamında beraber ilgilendiğimiz çok kıymetli öğrencilerimiz var. Bu projeyi yürüten Toplum Destekli Polislik Şubesi personelini de bu yemekte bir araya getirdik. Sayın valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya’nın gezi olayları sonrasında meydana gelen eylemleri olaysız bir şekilde atlattığını ifade eden Aygün, “Bu sürecin sıkıntısız atlatılmasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelinin çok büyük katkısı var. Onlara tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Gezi olayları adı altında ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen çok ciddi manada olaylar yaşadık. İnsanların demokratik hakları vardır, ağaç için su için, yol için tabi ki yürüyeceklerdir. Çevre için demokratik şartları kullanacaklardır. Ama bunlar asla yürüyüş yapmayan vatandaşlarımıza zarar vermemelidir. Bugün dönüp baktığımızda o olaylarla Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğini hepimiz biliyoruz. Burada yegane gösterilen hedef Emniyet mensuplarımız oldu. Sizler vatandaşlarımızı korumak isterken, şehitler verdiniz. Bu gezi olayları esnasında da en ufak bir vak'ada hemen polislerin hedef gösterilmesi, hepimizin bir kere daha sizlere kuvvetli bir şekilde sahip çıkmamızı gerektiriyor” ifadelerini kaydetti.

Vali Vasip Şahin ise şu şekilde konuştu:

“Bugün Deniz Yıldızı Projesi gibi projeler bize şunu gösteriyor; polisimiz artık o eski imajını tamamen yıkmış, yeni bir yapıya, yeni bir konsepte bürünmüş ve kendisine yeni bir yol çizmiştir. Artık sadece devletin güvenliğini sağlayan değil ve aynı zamanda toplumun da bir takım sosyal ihtiyaçları karşısında duyarlı davranan bir polis teşkilatı var. Son dönemlerde baktığımız zaman, bizim kolluk kuvvetlerine buna jandarmayı da çok rahat dahil edebiliriz, kolluk kuvvetlerimize olan toplumsal memnuniyet gerçekten çok yukarılara çıktı. Bugün artık sokakta göründüğünde uzaklaşılan, selamlaşılmayan ve korkulan bir polis teşkilatı yerine, sokakta göründüğü zaman çok rahat selamlaşılan, sohbet edilen ve derdini ve açabildiği bir polis teşkilatı var. Bunlar tabi belli bir süreç ve belli bir zihniyet dönüşümü neticesinde meydana geldi.”

Vali Şahin, “Malatya’daki gezi olaylarının tabi ki uzantıları şeklinde gerçekleşen olaylarda polis teşkilatımızın ve özelde çevik kuvvetimizin o soğukkanlı tavrını gerçekten tebrik ediyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum. Malatya’da eğer bu olaylar kimsenin burnu kanamadan bitirildiyse, toplumsal bir takım kırgınlıklara yol açmadan bitirildiyse bu arkadaşlarımızın gerçekten sağduyulu, soğukkanlı ve sabırlı görev yapmaları neticesi olmuştur. Ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız