SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pes Doğrusu!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:05:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi tarafından, vatandaşların kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetini ölçmek için yapılan ankette, halkın yüzde 80'inin Malatya'da yaşamaktan memnun oldukları yolunda bir sonuç çıktığının açıklanmasından sonra, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eski başkanı Mustafa Bahadır Altaş, bu çalışmayı değerlendirdi.

Altaş'ın konuya ilişkin değerlendirmesini içeren ve Bakış Gazetesi'nde "Pes Doğrusu" başlığıyla yayınlanan yazı şöyle:

"Geçtiğimiz gün Malatya'da vatandaşların kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan ankette, halkın yüzde 80'inin Malatya'da yaşamaktan memnun oldukları sonucunun elde edildiği açıklandı. Vatandaş Karnesi sonuçları ile ilgili sunum yapan kent konseyi genel sekreteri Ali Yıldırım Malatya’da merkezi yönetim, yerel yönetim ve özel hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan çeşitli kamu hizmetlerinin erişim, kullanım, kalite ve memnuniyet açısından değerlendirilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Ali Yıldırım, Sağlık ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Güvenlik ve Asayiş hizmetlerinde ve belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerde vatandaşların memnun olduğunu ve buna bağlı olarak Malatya da yaşayan insanların Malatya da yaşama memnuniyetinin %80 olduğunu, ancak hava kirliliği ile ilgili mücadele, gürültü kirliliği ile ilgili mücadele ve otopark hizmetleri ile ilgili vatandaş memnuniyetinin asgari düzeyde olduğu belirtti. 

Bu şehirde 2’ sı uydudan olmak üzere 5 adet televizyon kanalı 20’ ye yakın radyo en az 10 tanesi günlük 4 tanesi haftalık olmak üzere 14 adet gazete ve 4 adet aylık dergi (Bu yayın organlarının internet haberciliğide bulunmaktadır)  ayrıca 10’a yakın internet haber sitesi yayın yapmaktadır. Bu özelliği ile Malatya belkide üç büyük şehrin dışında basın-yayın ve görsel medya olarak en etkin şehirlerden biridir.

Bu şehrin de yaşayan her vatandaş bilir ki, bu yayınlarda yer alan haberlerin büyük bir bölümü işsizlik-eğitim sorunu-çarpık kentleşme-ulaşım/trafik-hava-gürültü-çevre ve görüntü kirliği- belediye hizmetlerinin yetersizliği ile güvenlik ve asayiş hizmetlerinde yaşanan sorunlar yer almaktadır. 

Bu yayınlarda son on yıldır bu şehirde yaşayan sermaye ve eğitim açısından nitelikli birikimli insanların göç ettiği bunların yerine sermaye ve eğitim açısından niteliksiz insanları göç aldığı yer almaktadır.

Yine bu yayınlarda yazılır ki bu şehrin siyasilerinin ve yönetenlerin yetersizliğinden bu şehir her gün kendisine ait değerlerini (Özelleştirme adına satılan KİT’ler ve Kamu kuruluşlarının Bölge müdürlükleri) bir bir kaybetmektedir.

Çünkü bu şehirde yaşan her insan bilir ki, AKP Malatya il başkanı Bülent Tüfenkçi, de dediği gibi “Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi” devletin değil, bireylerin istediğidir. 

Çünkü bu şehirde yaşan her insan bilir ki, Milletvekili Öznur Çalık’ın da dediği gibi tüm siyasilerin bütün çalışmaları “Allah rızası içindir” gerekirse bu işleri yapmak için 24 saat uyumadan koşarlar. 

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, sanayi sitesinde Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceler ve onlar adına incelemeye katılan esnaf temsilcileri, 30 yılda yapılmayan hizmetin 4 ayda getirildiği için Belediye başkanı Çakır'a teşekkür ederler. 

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki. Malatya Belediyesi tarafından geçmiş dönemlerde belediye adına alınan gayrimenkuller en son örneklerinde olduğu (Kömür tevzi alanı-Belediye İş hanı) yap-boz tahtasına dönenen kaldırım ve dekor aydınlatmalarını yapan yandaş ihale firmaları için finansman sağlamak adına yok pahasına satılır. ( Not: Kömür tevzi alanı Adalet Bakanlığına tahsisi yapılmış, Malatya’da kurulması planlanan istinaf mahkemesinin başka ile kaydırılması nedeniyle bu tahsisten vazgeçilmişti.)

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki THY uçaklarında yaşanan Fındık/Fıstık savaşlarının son galibi son dakika golü ile kayısı olmuş ve Malatyalıların gökyüzünde kayısı yeme hasreti sona ermiştir.

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan bilir ki, 90 yıllık Türkiye cumhuriyeti tarihinin Malatya’da ki ilk yapısı olan Malatyalı 2 cumhurbaşkanının ziyaret ettiği, Belediye binası gece yarısı operasyonu ile bir kepçe darbesi ile yıkılırken buna seyirci kalanlar bugün için bulundukları makamda devletin kesesinden, Malatya kültürünü korumak adına sıfır km iki kuzu bir anaç kerpiç evlere 2 Milyon TL! kaynağı hiç tereddütsüz ayırabilmektedirler.

Çünkü bu şehirde yaşan her insan, bilir ki, Kent konseyleri siyasetten arınmış olarak kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmalarını oluşturur.

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan,bilir ki, kent konseyi, Siyasi bir partinin parçası değil ortak yönetim anlayışına dayalı ve sürdürülebilir kalkınma içinde çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını yeri geldiğinde muhalefet edebilmeyi hedefleyen ve gönüllülük esasında oluşmuş ortak yapıdır.

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki kent konseyi genel kurulu, kent konseyi genel sekreteri değildir. 

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki, yüzde seksen oranı Malatya'da kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetin değil Malatyalılık duygusu ile Malatya'da yaşama memnuniyetinin oranıdır.

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki ……. Bu örnekleri binlerce yazmak mümkündür.

Çünkü bu şehirde yaşayan her insan, bilir ki Malatyalı iyilik kıymeti bilendir, mağdurdan yanadır, mazlumdan yanadır.  

Şimdi soruyorum sizlere bu insanlar neden mutlu olmasın, 

Ama ne yazık ki ben çok istememe rağmen; bu yüzde seksen mutlu azınlık içinde yer alamıyorum,

Çünkü ben Malatya’yı onlardan daha çok seviyorum.  

Çünkü ben Malatya’da yayın yapan yazılı ve görsel basının yazmış oldukları bu şehirde yaşanan olumsuzlukların en az yüzde sekseninin doğru olduğunu biliyor ve inanıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız