SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pes Doğrusu!."

A- A+ PAYLAŞ
Genel Merkez'de gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya değinerek başladı. 3 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Patlamanın bir terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Terörü her yerde her zaman, her siyasal, her inançtan kişinin koşulsuz eleştirmesi lazım. Sonuçta yaşamını yitiren insanlar, masum insanlar. Onlar günlük meşgaleleriyle uğraşan insanlar. Terörün kurbanı oldular" diye konuştu.  Daha sonra hükümetin dış politikasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, bir süredir dış politika da yaşanan olumsuzluklara dikkat çektiklerini belirterek, "Halka saygısı olan bir hükümet, oturur adam gibi bu eleştirilere, bu sorulara yanıt verir. Peki onlar ne yapıyorlar? Hakaret ediyorlar. Sadece bana hakaret etmiş olmuyorlar. Bizim gibi düşünen milyonlarca insana da hakaret etmiş oluyorlar" diye konuştu.  Hükümetin sıfır sorun politikasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Üzülerek ifade edeyim ki, sıfır sorun politikası, sıfır siyaset politikasına, o da nihayet sıfır terbiye politikasına dönüşmüştür" dedi. 
 
FÜZE KALKANI 
Malatya'ya kurulacak olan Füze Savunma Sistemi'ne de değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda doğruları söylemediğini iddia etti. "Başbakan Halkın zekasıyla alay eden açıklamalar yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 
 
"Sayın Başbakan diyor ki; 'daha önce Malatya Kürecik'te Nato'nun böyle bir üssü var mıydı? Vardı. Şimdi aynı yerde böyle bir radar üssü kuruluyor.' İyi de sayın beyefendi, o senin dediğin soğuk savaş dönemiydi. İhtiyaç kalmayınca da kaldırıldı. Bir yıl önce müttefiklerin bunu senden istediklerinde şiddetle reddettin. 'Dost ve kardeş İran'ı hedef alan böyle bir projeye izin vermeyiz' dedin. Şimdi diyorsun ki 'bu iki taraflı bir anlaşma değildir. Tamamen NATO'ya yönelik, NATO'nun bir programıdır.' Pes doğrusu, Ne zamandan beri NATO elini kolunu sallayarak gelip Türkiye'nin dilediği noktasında dilediği askeri tesisi kurabiliyor? Türkiye'yi sen mi yönetiyorsun, NATO mu yönetiyor? Ne zamandan beri NATO, üye ülkelerin topraklarını tek yannlı bir iradeyle kullanır oldu?" 
 
ABD'li yetkililerin Malatya'ya kurulacak olan Füze Savunma Sistemi'nin İran'a karşı kurulacağını söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir yıl önce İran'ı hedef alıyor diye reddettiğiniz bu projeyi şimdi neden kabul ettiniz?" dedi. 
 
Mavi Marmara raporunun bu süreçte basına sızdırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Mavi Marmara ile ilgili Birleşmiş Milletler'deki Türkiye aleyhtarı rapor bu süreçte basına sızdırılıyor ve Başbakan bütün dikkatleri başka yöne çeken bir gürültü koparıyor. Oysa o rapor 5 aydır ellerindeydi ve hükümetin 'gık'ı çıkmamıştı. Bu, tam bir 'cambaza bak' numarasıdır. Araplara nasihat, İsrail'e güvenlik kalkanı...Böyle bir ikiyüzlülük bizim dış politikamızda görülmemiştir" diye konuştu.
 
PROTESTO..
Bu arada CHP'nin, Malatya'nın Kürecik bölgesinde kurulması planlanan erken uyarı radar sistemini protesto edeceği bildirildi.
 
CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap ve Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla CHP il başkanlıklarına bir genelge gönderildiği belirtildi.
 
Genelgede yarın saat 11.00;de CHP il başkanlıklarında basın toplantısı veya yazılı açıklamalarla radar sisteminin protesto edilmesi istendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız