SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Pes Etmek Bize Yakışmaz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un tecrübeli oyuncusu Bülent Akın, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'la yaptığı röportajda ilginç açıklama ve değerlendirmeler yaptı.

İşte Bülent Akın röportajı..

..

* Soru: Sakatlığın hangi aşamada?

B.AKIN: Bu hafta büyük ihtimalle oynamayacağım. 3 hafta önce deplasmanda oynadığımız A.Sebatspor maçından sonra göğsümde ağrılar oluştu. Çekilen MR’larda kaburgalarda kırık veya çatlak tespit edildi. Beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Konuşmakta bile zorluk çektiğim zamanlar oluyor açıkcası. Önümüzdeki hafta içinde takım çalışmalarına katılacağım. Uşakspor maçına kadar hazır duruma gelebilirim. Doktorların söyledikleri bu şekilde. İstanbul Büyükşehir Belediye maçında biraz zorladık açıkcası. Takımdan ayrı doktorların verdiği programa göre çalışmalarımı sürdürüyorum.

* Soru: Malatyaspor neden son 2 haftayı mağlubiyetlerle kapattı?

B.AKIN: İlk önce isterseniz 2-1 yenildiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye maçında başlamak gerekiyor. O maçta rakibimiz karşısında üstünlük sağladık. Biz çok pozisyona girmemize rağmen şansızlıklar, direkten dönen toplar bizim sonuca gitmemize engel oldu. Rakip çok az kalemize gelmesine rağmen eline geçirdiği pozisyonları iyi değerlendirdi. Biz çok fazla mücadele ettik ancak olmadı. Bu maçın ardından geçen hafta deplasmanda oynadığımız Mardin maçında benim pek de umudum yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediye yenilgisinin takım üzerine yarattığı olumsuzluklar, ben ve Celil’in olmaması, rakip Mardin’in bazı sorunlarından dolayı maça farklı motive olarak çıkmasından dolayı benim biraz kaygım vardı açıkçası. Çok zor bir maç olacağını tahmin ediyordum, nitekim de öyle oldu. Uzatmalarda haksız bir şekilde verilen penaltı ile haftayı mağlup kapattı.Tabi ki üzüntü verici bir durum bu.

* Soru: İki yenilgi ile Malatyaspor’un zirve yarışından koptu düşünceleri var.Sen buna katılıyor musun?

B.AKIN: Kesinlikle katılmıyorum. İlk başta bizler ciddi insanlarız. Hedefimiz belli, Şampiyonluk bunun içinde son maça kadar mücadelemiz sürecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ne futbolcular ne hocamız bu hedeften uzaklaşmadığımızı düşünüyoruz. Sonuna kadar bu hedefin arkasından gideceğiz. Bu şekilde düşünmek çok basit olur bana göre. Daha çok maçımız var. Pes etmek biz yakışmaz.

* Soru: Tecrübeli oyuncu sayısının fazla olması mı sıkıntı yaratıyor?

B.AKIN: Bir takımda tecrübeli oyuncu olması tabi ki avantajdır.Ancak bu durum kimseyi rehavete sokmamalı. Ben kendi adıma konuşulacak olursam ‘Bülent her hafta en iyisini oynamak zorunda’ diye düşünüyorum.Aynısı diğer tecrübeli oyuncu arkadaşlarım içinde geçerli olacaktır. İsim maç kazandırmaz, ortaya koyulacak performans sizi sonuca götürür. Her futbolcu üst seviyede oynarsa maç kazanılır. Burada “Aç olmak “lazım. Nedir açlık? Yeni başarıları istemek, hedefin olması. Bunların hepsi bir futbolcuda olursa sürekli iyi olmak ister.Benim hedefler büyük.Galatasaray başta olmak üzere Avrupa’da oynadım. Süper kupayı kaldırdım. Ancak ben hala açım. İlk başta Malatyaspor’u şampiyonluğa taşımak, o kupayı kaldırmak. Milli takıma yeniden yükselmek istiyorum .Yönetim ve şehrin beklentisini biliyoruz ve ona göre mücadelemizi sürdürüyoruz .

* Soru: Taraftardan nasıl bir yaklaşım bekliyorsun?

B.AKIN: İstanbul Büyükşehir Belediye maçında benimle ilgili yaşanan bir olay var. Ben oyundan çıkarken bazı taraftarlar beni yuhaladılar. Çok üzüldüğüm bir andı. Ben Malatyaspor’un başarılı olması için, bu şehir ve camianın en iyi yerlere gelmesi için çalışan birisiyim. Bunun yanı sıra kendi taraftarımız bize yıpratırsa bu durum bizim için daha zor olur. Malatyaspor’un şampiyon olması için kadrodaki tüm futbolculara ihtiyacı vardır. Şu aşamadan sonra başka futbolcuların gelip de oynaması mümkün değil. Bir futbolcunun her maçta iyi olacağını kimse beklemesin. Bir maç kötü bir maç iyi olabilirsin. Bizler de insanız. Her ne şart olursa olsun taraftarımızın bize sahip çıkması lazım. Zaten kazandığımız zaman yanımızdalar, önemli olan biz iyi olmadığımız veya kaybettiğimiz dönemlerde taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye maçında ben yuhalandım, sonra başka bir futbolcu olursa iyi olmaz. Bu durum kadrodaki özellikle genç futbolcuları çok olumsuz etkiliyor. Genç futbolcular “Bülent Akın’a bu yapılıyorsa bize daha fazlası yapılır “ düşüncesinde. Bu tablo oyuncular üzerine baskı oluşturduğu gibi, korkup cesaretli olmalarını engelliyor. Tabi ki taraftarımız bizi destekliyor. Tribünde yerlerini alıp bizi yalnız bırakmıyorlar. Desteklemeye devam etsinler.

* Soru: Sen, Celil, Taner ve Effa iyi bir dörtlü gibi. Nasıl bakıyorsun?

B.AKIN: Tabi ki takımın gücünü oluşturan bazı futbolcular var. Takım ofansif oynuyor. Ancak bunun uygulama bölümünde bazı futbolcuların sorumlulukları fazla. Celil, ben, Taner , Effa bu gücü artırıyoruz. Bize verilen görev bu şekilde. Bunu da iyi bir şekilde uygulamaya geçirmek için çok çalışıyoruz. Taner, Effa veya forvette oynayan hangi futbolcu olursa olsun onları beslemek zorundayız. Her geçen gün çok daha iyi olacağız. Biliyorsunuz Taner’in son vuruşları çok iyi. Ben kendisine “JARDEL “ lakabını taktım. İdmanlarda ve dinlenme zamanında hep şakalaşıyoruz. Taner gerçekten iyi golcü bizimde işimiz kolaylaştırıyor. Altay maçında bunu yaşadık. Taner, zor geçecek diye düşündüğümüz bir maçı ilk dakikalarda attığı golle farklı bir duruma getirdi ve kazandık. Effa’da iyi futbolcu bunu söylemek gerekiyor. Taner gibi Effa’da bu takım için önemli golcülerden bir tanesi.

* Soru: Şehirde bir sessizlik var.Geçen sezon oynanan ve 3-0 kazandığımız Samsunspor maçının öncesinde yaratılan tablo unutulmuyor. Taraftara ve camiaya mesajın varmı?

B.AKIN: Samsun maçında ben yoktum.Ancak takım arkadaşlarımın anlattığına göre müthiş bir tablo yaratılmış şehirde ve maç sırasında.Belediye ve esnafta bu yönde destek vermiş.Tabi ki o ortamın oluşması gerekiyor.Eğer şampiyonluğa oynuyorsak bir canlılık gerekiyor. Her hafta olmasını isteriz ancak biraz zor gibi gözüküyor. Sezon sonuna doğru bu ortam oluşur kanısındayım.Maratonun sonu gözüktükçe verilen destekte artar inancındayım.

* Soru: Türk Telekom Lig A’da dengeler değişir mi?

B.AKIN: Samsunspor bana göre büyük bir sürpriz yaparak alt sıralarda yer aldı. İşte Altay’ın daha fazla zorlayacağı düşünülüyordu olmadı. Bunun yanı sıra Gençlerbiliği Oftaş ile Kasımpaşaspor’da iyi çıkış yakaladılar. Her iki takımda sürpriz bir şekilde üst sıralarda yer aldılar.. İsimler değil mücadele eden takımlar kazanıyor. Lig’de mücadele çok fazla, bu da artarak devam edecektir. Biz Malatyaspor olarak bu yolu şampiyon olarak bitirmekte kararlıyız. Bunu gerçekleştirmek içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Yeniden üst sıralarda yer almak için çaba göstereceğiz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız