SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peşkeş Çekilmemeliydi!."

A- A+ PAYLAŞ
Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül de, Şeker Fabrikası'nın "yok pahasına" satışına tepki gösterdi. Özgül, tesis ve arazisinin 600 milyon lira değerinde olduğunu söylediği fabrikanın 65 milyona satılmasını eleştirdi.
 
Özgül, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
"Özelleştirme idaresinin 2002 yılında özelleştirme kapsamına aldığı Malatya Şeker Fabrikasının arazisinin 2005 yılından buyana kuş tüyü gibi dağıtımı yapıldı. Yaklaşık 1200 dönüm olan arazinin 3 dönümü emniyet müdürlüğüne,3 dönümü maliye hazinesine cami yeri için, 65 dönümü spor tesisi için, 200 dönümü sağlık tesisi ve 534 dönümü de belediyeye verildi. Geri kalan yaklaşık 400 dönümü de 2011 yılının Kasım ayında özel bir firmaya 65 milyon TL'ye satılmış durumdadır.Kamu kuruluşlarına verilen miktarlara itirazımız yoktur. Ancak özel bir firmaya bu kadar düşük fiyata peşkeş çekilmesine vicdanımız el vermiyor. Şöyle ki;gönlümüz satılmasında değildir. Çünkü bu fabrikada binlerce Malatyalı çalışarak ekmek paralarını kazanmaktaydı. Şimdi binlerce insanların ekmek kapısı ellerinde alınmıştır. Mademki devletimiz bu fabrikanın satılmasına karar verdi, verilen karar doğrudur yanlıştır bunun tartışmasına katılmak istemiyorum, ancak madem Malatya'ya ait böyle çok değerli bir arazi satılacaktı, o zaman dışarıda başka bir özel firmaya peşkeş çekilmemeliydi. Bu kadar ucuz fiyata verilmemeliydi bence. Çünkü söz konusu arazi gerçekden ilimizin en değerli yerindedir. Yaptığımız araştırmaya göre fabrikanın içerisindeki malzemelerinin değerinin sadece 100 milyon TL civarında olduğu söylenmektedir. Söz konusu arazinin 2011 yılı serbest piyasada emlakçı gözü ile m2 sinin yaklaşık 1250 TL edeceği,bu da kamulaştırılan 400 dönüm arazinin fiyatının 500 milyon TL gibi bir rakama tekabül edeceğini,arazi ile fabrika malzemelerinin toplam değerinin en az 600 milyon TL etmesi gerektiğinden,satılan rakamın çok düşük olduğunu kamuoyuna saygılarımla belirtmek isterim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız