SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peşkeş Şimdilik Durdu!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:35
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir olacak iller arasında adı bulunan Malatya’da; Hasançelebi, Balaban, Kurşunlu ve Sürgü beldelerinin ilçe olması için İçişleri Komisyonu’na başvuru yapıldığı bildirildi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir yasası ile pek çok haksız uygulamanın da pratiğe geçirilmek istendiğini iddia etti. Kentte 500’e yakın köy muhtarlığının tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılacağını ve 39 belde belediyesinin kapatılacağını belirten Ağbaba, “İlçe belediyelerinin hakları budanıyor. Yasa bu haliyle geçerse yerelleşme değil, merkezileşmiş yereller oluşacaktır. Bu durumda Malatya merkezden onlarca kilometre uzakta bulunan beldelere ve köylere yeterli hizmet verilmesi imkansız hale gelecektir. Ayrıca bu yasayla pek çok ilde yeni ilçe oluşturulurken Malatya’da yeni ilçe açılması planlanmaktadır. Malatya’nın daha iyi hizmet alabilmesi için kapatılan belde belediyelerinin bir kısmının ilçe olması gerekir. Bu amaçla Hasançelebi, Balaban, Kurşunlu ve Sürgü beldelerinin ilçe olması için İçişleri Komisyonuna başvurumuzu yaptık. Yaptığımız başvuruda Hasançelebi’ye 20, Sürgü’ye 8, Balaban’a 22 ve Kurşunlu’ya da 18 köy bağlanması talep edilmiştir” dedi.

"PEŞKEŞ ŞİMDİLİK DURDURULDU.."

Bu arada Ağbaba, aralarında Malatya Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu tesislerin özelleştirilmesinin iptali dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Malatya, Elazığ, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının özelleştirmesinin iptali, geciken ama beklenen bir karardır. Şeker Fabrikaları özelleştirmesini Malatya ve Türkiye kamuoyuna ilk duyuran kişilerden biri olarak verdiğimiz  mücadelenin , başarıyla sonuçlanması sevindiricidir.

Özelleştirmenin gündeme geldiği 2011 Eylül ayından beri, basın açıklamalarımızda, meclis genel kurulunda yaptığımız konuşmalarda, kapatılmak istenen fabrikaları ve Şeker –İş Sendikası Şube ziyaretlerimizde defalarca “Şeker Fabrikaları özelleştirilmiyor, birilerine peşkeş çekiliyor” dedik. Özelleştirmede göz önüne alınması gereken kamu yararı, Şeker özelleştirmesinde ortadan kaldırılmaya çalışılmıştı. Fabrikaların sadece  arazileri bile düşünüldüğünde  satış bedelinin ne kadar düşük olduğunu artık sağır sultan bile duymuştu. Alınan son karar, peşkeşin şimdilik durmasını sağlamıştır.

Bizler ,CHP’li 10 kadın Milletvekilimiz ve binlerce CHP’li üyemizle birlikte bir yürüyüş gerçekleştirerek, Malatya Şeker Fabrikası önünde  bu satış iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğimizi duyurmuştuk. O günden önce de, sonra da , defalarca Şeker İş Sendikasının ve Şeker fabrikası emekçilerinin yanında olduk. Malatya’nın değerlerinin bir bir elden çıkarılmasına tepkimizi ortaya koyduk.

Sonuçta , Özelleştirme İdaresi Başkanlığı , hatasından dönerek özelleştirmeyi iptal etmiştir. Malatyalılar  beklenilen düzeyde tepkilerini ortaya koymamış olsalar da bu satışa başından sonuna karşı çıkmışlardır. ÖİB , binlerce pancar üreticisinin, nakliyecinin , esnafın yani şeker pancarından geçimini sağlayan herkesin  çığlığına kulak vermek zorunda kalmıştır.

Umarız ve dileriz ki, yenilenmiş alt yapısıyla, modern tesisleriyle, kaliteli şeker üretim merkezleri olan Şeker Fabrikalarının özelleştirmesiyle ilgili artık böyle bir süreç yaşanmaz.

Satışın iptalinde etkin rol oynayan, başta Şeker İş Sendikası, CHP örgütleri ve tüm duyarlı Malatyalılara teşekkürlerimi iletiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız