SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peygambere Hakarete Ortak Tepki..

A- A+ PAYLAŞ

İlk olarak Danimarka ve Norveç’te ardından da Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve ABD’de bazı gazetelerde yayınlanan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatüre Malatya'dan ortak tepki geldi.

Malatya Belediyesi önünde toplanan Yerel Gündem 21 ile çeşitli dernek, vakıf ve kuruluşların kaleme aldığı ortak tepkiyi, belediye önündeki kürsüden Belediye Başkanı Cemal Akın okudu.

Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından okunan ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ESKK Birliği Başkanı, TİMAV Mahalle ve Köy muhtarları Derneği, DİSK, ÇEKÜL, Darendeliler Klt-Day. Derneği, CEM Vakfı, Niyazi Mısri Vakfı, Akaryakıtçılar Derneği, Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı, Mazlum Der, MAKİAD, Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği, MEV, Battalgazi Eğitim Vakfı, Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği, TEK GIDA İŞ Sendikası, Muhtarlar Derneği, İhlas Vakfı, TEMA Vakfı, Öz Pütürgeliler Derneği, Bingöllüler Yard ve Day Derneği, Tabipler Odası, Eğitim Bir-Sen, Diyanet Sen, Hanım Eli Derneği, Bilgi Yolu ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından imzalanan ortak Basın Açıklaması Şöyle:

"Danimarka ve Norveç’te bazı gazetelerde yayınlanan, daha sonra Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’da ardından da ABD’de yayınlanan, Peygamberimiz Hz. Muhammed’de hakaret içeren karikatürler Müslümanları derinden incitmiştir.

Bu insanlık dışı eylem, İslam’a ve yüce dinimizin kutsallarına düşmanlık iç güdüsünün boyutlarını gözler önüne sermektedir.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın “Medeniyetler İttifakı” projesi başlattığı bir dönemde, Avrupa ve Amerika’nın değişik memleketlerinde, Müslümanların değerlerine karikatürlerle de saldırıları görmezden gelmek, ya da “birkaç densizin işi” deyip geçiştirmek mümkün değildir. Hele bu insanlık dışı eylemi “basın özgürlüğü” kapsamında değerlendirmek hiçbir şekilde kabul edilemez.

Fikir hürriyeti, insanların kutsal kabul ettikleri değerlere hakaret etmeye gerekçe gösterilemez.

Şunu da belirtelim ki; her toplumda bulunabilen, aşırı ve uygunsuz davranış gösteren bir takım marjinal grupların yaptıkları, bütün bir kitleye de mal edilmemelidir.

Bizler Malatya da çeşitli düşünce ve meslek gruplarını temsil eden Sivil Toplum Kuruluşları ve Demokratik Kitle Örgütleri olarak;

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’de yapılan hakaret ve saygısızlığı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Olayın işlendiği ülkelerin en üst düzeyde yöneticilerini, Müslümanlardan özür dilemeye; değerli halkımızı da, karikatürler için özür dilenilinceye kadar, adı geçen ülkelerin ürünlerini kullanmada seçici olmaya; bu ve buna benzer provokasyonlar karşısında halkımızı sağduyulu davranmaya ve barış dini olan İslam’ın ruhuna uymayan yanlış tepkilerden uzak durmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız