SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peygamberimiz Cezaevine Gelmiş" Diyene Ceza..

0
Güncellendi - 2017-11-05 05:10:16
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla Malatya'da tutuklu yargılanan eski başkomiser Fatih G.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanık cezaevinde eşiyle yapmış olduğu telefon görüşmesindeki ; “Az kaldı güzelim çıkacağız. 3-5 kişi değil, toptan hepimiz çıkacağız. Çıkmakla kalmayacağız, biz onları sokacağız içeri. Zırvasından zirvesine, itine kopuğuna, bürokratından bilmem neyine...” sözleri ile gündeme gelmişti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan yargılanan ve meslekten ihraç edilen  eski başkomiser Fatih G.’nin yargılanması tamamlandı. Hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmeyen sanık Fatih G.’ye, mahkeme “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte tahliyesine karar verdi.

Malatya’da FETÖ operasyonları kapsamında 30 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan sanık eski Başkomiser Fatih G., Malatya E Tipi Cezaevi’nde 27 Eylül 2016’da eşi S.G. ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi, suç unsuru taşıdığı gerekçesiyle raporlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Mahkeme dosyasında da yer alan Malatya E Tipi Cezaevi’nin telefon görüşmesi raporuna göre; eski Başkomiser Fatih G. “Gazeteden, radyodan takıp ediyorum. Ortalık çok karışacak, dışarı çok çıkmayın, gıda maddelerini arttırın...” diyor eşi S. G. ise,  “Birazdan çıkar alırım. Annem rüyasında seni görmüş, eve gelmişsin, yüzün pırıl pırıl…” cevabını veriyor.

Sanık Fatih G. konuşmasının devamında, “Geleceğiz geleceğiz. Bir buçuk iki aya kadar geleceğiz. O şerefsizleri hapse biz tıkayacağız.  Lamı cimi yok. Allah'ın izniyle çıkacağız. Vatanımız ve milletimiz için çalıştık. Dışarıdaki ite puşta yem olacak değiliz. Onların kafasına Allah’ın izniyle ineceğiz. Mektubumda yazmıştım, böyle rüyalar olursa bana ayrıntılarıyla yaz. Çıkacağız, çıkacağız, Geleceğiz, Aralık ayın görmeyiz, Allah’ın izniyle Kasım’da çıkıyoruz. Telefonu dinleyenler de ‘bunlar ne konuşuyor’ gibi düşünürler.  Az kaldı güzelim,  3-5 kişi değil, toptan hepimiz çıkacağız. Yani biz çıkmayacağız tek. Tüm Türkiye çıkacak zindandan. Biz çıkmakla kalmayacağız. Biz onları sokacağız içeri. Zırvasından zirvesine, itine kopuğuna, bürokratından bilmem neyine...” ifadelerini kaydediyor.

Eşine, “Tövbe Süresinin son iki ayetini hep oku. Malatya Cezaevi'nde Bayram Namazı ile ilgili söylentiler geziniyormuş, duydun mu?” sorusunu yönelten sanık Fatih G. eşinin “Yok bir tanem” demesi üzerine devam ederek, “Malatya’da bizim Emniyette baya meşhur olmuş. Peygamber Efendimiz (Cezaevine) gelmiş. Bayram Namazına oradakilerin hatırına diye. 22 Kasım evlilik yıldönümümüzde görüşürüz.”  diyor.

Cezaevinin raporunda sanığın evlilik yıldönümünün ise nüfus kayıtlarında 24 Ağustos 2009 olduğunun tespit edildiği de not düşülüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız